27.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaImperial je naš! Srđevci najavili press konferenciju, Kristić se osvrnuo na potrebu...

Imperial je naš! Srđevci najavili press konferenciju, Kristić se osvrnuo na potrebu za zajedništvom

Predstavnici stranke “Srđ je Grad”, Ivan Viđen, Ljubo Nikolić i Đuro Capor najavili su za danas u 10 sati tiskovnu konferenciju na kojoj će se osvrnuti na završetak arbitraže i pravo da se u Gradu konačno kaže: I Imperial je naš!

A na vijest koju je jučer na izvanrednoj press konferenciji dubrovačkoj javnosti priopćio gradonačelnik Franković, o završetku arbitraže, ali i povlačenju studije o predloženoj trasi brze ceste, osvrnuo se priopćenjem i nezavisni vijećnik Maro Kristić:

ZAJEDNIŠTVO U ZAŠTITI TEMELJNIH VRIJEDNOSTI I NAŠE BUDUĆNOSTI!

Iza nas su dani koji će ostati zabilježeni po dva velika i važna događaja. U oba od njih je narod taj koji je presudio. Brza cesta, koliko god ona bila značajna za ovo područje i njegov daljnji razvoj ne smije i neće prolaziti zaštićenim krajobrazom Rijeke dubrovačke i tako ugrožavati izvorišta pitke vode i kvalitetu života ljudi.

Tvrđava Imperial, kao simbol herojstva naših branitelja, ali i obrane i stradanja Grada konačno je opet u našim rukama, iz kojih nikada nije smjela biti ispuštena. Ovo su snažne poruke o tome kako neke stvari nemaju cijenu, i kako onima koji žele prodavati ono najvrijednije nije mjesto među nama.

Osobno sam kao gradski vijećnik od samog početka služio svojim sugrađanima i branio njihove interese u oba spomenuta događaja. Stoga želim čestitati svima koji su dali bilo kakav doprinos kada je trebalo. Kako onoj šačici koja se usprotivila na samom početku, tako i svima onima koji su se u međuvremenu ohrabrili i digli svoj glas.

Nije vrijeme da se dijelimo na one koji su doprinijeli više i one koji su doprinijeli manje, nego da iz ovih bitki izvučemo pouku i nastavimo baštiniti zajedništvo kada su u pitanju zaštita temeljnih vrijednosti i naša budućnost. Jer, svojim resursima i potencijalima moramo upravljati sami – napisao je Kristić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA