5.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
NaslovnicaVijestiImovinski spor oko kuće u Gradu traje već 49 godina

Imovinski spor oko kuće u Gradu traje već 49 godina

Davne 1972. godine pred dubrovačkim sudovima počeo je sudski spor oko nasljedstva, koji nije dovršen do današnjeg dana. Nakon 49 godina sudovanja do danas je dospio pred Ustavni sud. Koliko će se tu zadržati i kad će biti riješen, ne zna se, javlja Jutarnji.

Glavni je predmet spora, kaže za Jutarnji Pero Miljanović, koji je u parnicu ušao s bratom kao nasljednik svoga oca koji se sudio prije njih, kuća u Dubrovniku u blizini tvrđave Minčeta. Kuća ima 157 metara četvornih tlocrtne površine, a sastoji se od prizemlja, prvog, drugog kata i potkrovlja, ukupne površine od oko 500 kvadrata i još je tu 104 kvadrata vrta i 30 kvadrata vrtne kuće.

Riječ je o ostavini pokojnog Luke Miljanovića iz SAD-a rođenog 1877. godine, a umrlog 1956. godine.

Pokojni je Luka otišao u Ameriku, tamo se oženio i umro. Nije imao djece pa je imovina koju je stekao u SAD-u, ali i ono što je ostalo u Dubrovniku, išlo njegovoj supruzi. No, nakon što je umrla i supruga Mary Miljanović 1965. godine, došlo je do sukoba oko nasljedstva.

Budući da je pokojni Luka imao više braće i sestara, ali većina njih nije imala potomke, imovina je trebala pripasti nećacima.

Nećak koji smatra da je zakinut u ostavini otac je Pere Miljanovića, Pavao Miljanović, koji je 1972. godine ušao u imovinski spor sa svojom sestrom Katom.

Pavao i Kata umrli su prije nego što je parnica završena, a sudski postupak nastavila su njihova djeca tako da se danas oko polovice spomenute kuće u Dubrovniku i još nešto imovine u Čilipima spori sedmero pranećaka pokojnog Pave koji je prije više od sto godina kupio kuću u Dubrovniku, ali u njoj nije uživao jer je otišao u Ameriku.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]