34.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiHotel Croatia se odvaja od Jadranskih luksuznih hotela

Hotel Croatia se odvaja od Jadranskih luksuznih hotela

Obavijest o odvajanju hotela Croatia od Jadranskih luksuznih hotela d.d. te osnivanju novog društva Hotel Croatia d.d. – obavijestila je medije Zrinka Marinović, koja je zadužena za odnose s javnošću za ovu hotelsku grupaciju. Prenosimo njihovo priopćenje za medije u nastavku.

-Jadranski luksuzni hoteli d.d. (Adriatic Luxury Hotels) kao jedan od lidera luksuznog hotelijerstva u Hrvatskoj, a kako bi bili u mogućnosti ostvariti nove strateške ciljeve, odlučili su se na izmjenu u strukturi svog portfelja.

Hotel Croatia, zajedno s pripadajućom imovinom, odvaja se od Jadranskih luksuznih hotela d.d. na način da se imovina prenosi na novo društvo koje se osniva – Hotel Croatia d.d. Tako bi provedbom ove statusne promjene postojala dva dionička društva- Jadranski luksuzni hoteli d.d. i  Hotel Croatia d.d., a dovršetak procesa se očekuje krajem kolovoza 2021.

Nastavljajući dosadašnju poslovnu politiku, Jadranski luksuzni hoteli d.d. ( Adriatic Luxury Hotels ) ostaju usmjereni na tržište luksuznog hotelijerstva i to je ključni element i budućih ciljeva Društva.

Izdvajanje hotela Croatia omogućuje novoosnovanoj tvrtki, Hotel Croatia d.d., iskorištavanje punog potencijala i kompetitivnost na novim tržištima, a očekuje se da će isto pridonijeti i disperziji rizika oslanjanja primarno na tržišnu nišu visoko platežnog turizma.  

Svi zaposlenici čiji će ugovori o radu biti preneseni na novo društvo, zadržavaju sva prava iz radnog odnosa koja su stekli do dana prenošenja ugovora o radu, a novo društvo preuzima kao poslodavac sva prava i obveze iz prenesenih ugovora o radu u neizmijenjenom obliku i opsegu i to s danom nastupa pravnih posljedica prijenosa.

Jadranski luksuzni hoteli d.d. će i nakon dovršetka procesa nastaviti upravljati Hotelom Croatia, odnosno novoosnovanom tvrtkom – stoji u priopćenju za medije Jadranskih luksuznih hotela.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA