9.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 6 prosinca, 2023
NaslovnicaLifestyleHOMO NA ELAFITE Održana akcija čišćenja morskog dan na Šipanu, prikupljeno nekoliko...

HOMO NA ELAFITE Održana akcija čišćenja morskog dan na Šipanu, prikupljeno nekoliko stotina kilograma otpada

Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik započelo je s provođenjem projekta „Homo na Elafite“ koji je kroz poziv „Zajedno čuvajmo okoliš“ – sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 35.952,00 kune (80 %) te sredstvima Hrvatskog Crvenog križa u iznosu od 8.988,00 kuna (20%). 

Jedna od aktivnosti projekta je organiziranje ekoloških akcija za prikupljanje otpada s morskog dna. Prva akcija organizirana je 24. rujna 2022. godine na otoku Šipanu. Suradnici na ovoj akciji bili su pripadnici „Ronilačkog kluba Dubrovnik“ i mještani Suđurđa koji su zajedno s našim volonterima čistili valu. Nekoliko stotina kilograma prikupljenog otpada predano je Čistoći Dubrovnik na daljnje postupanje. Iduća akcija planira se održati sredinom listopada na Kalamoti.

Ovo priopćenje je izrađeno uz financijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, sadržaj je u isključivoj odgovornosti Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA