27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiHoće li itko poželjeti koncesiju DU TV-a?

Hoće li itko poželjeti koncesiju DU TV-a?

Vijeće za elektroničke medije je s Dubrovačkom televizijom 16. listopada 2020. potpisao ugovor o koncesiji na deset godina, no kako je DU TV “ugašena” zbog financijskih problema u kojima se našla, što će se događati s koncesijom i u kojem roku će se raspisati natječaj za novog nakladnika? Iz Vijeća ze elektroničke medije je stigao sljedeći odgovor:

Ugovor o koncesiji za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge televizije za područje dijela Dubrovačko-neretvanske županije (Digitalna regija D9) s nakladnikom Dubrovačka televizija d.o.o. popisan je na razdoblje od 16.10.2020. do 15.10.2030.  Odredbom članka 15. gore navedenog ugovora između ostalog je propisano kako Ugovor prestaje ako se pružatelj medijskih usluga odrekne koncesije.

Budući da smo zaprimili očitovanje pružatelja medijske usluge u kojem se on odriče koncesije, Vijeće za elektroničke medije je na sjednici Vijeća navedeno očitovanje primilo na znanje – stoji u odgovoru, a u nastavku se doznaje kako je nakon toga procedura da se Dubrovačkoj televiziji d.o.o. uputi poziv na plaćanje preostale naknade za koncesiju (razmjerni dio posljednje rate, od 30.6.2023. do dana odricanje od koncesije) te poziv na plaćanje eventualnih drugih dugovanja, ukoliko postoje.

Vijeće za elektroničke medije u oavkvim situacijama nije vezano nikakvim rokovima.

-Što se tiče eventualnog raspisivanja nove Obavijesti o namjeri davanja koncesije na području Digitalne regije D9, Vijeće može, ali ne mora, o tome odlučiti i pri tome nije vezano rokovima – stoji u odgovoru u kojemu su još naveli i Pravilnikom o sadržaju i postupku obavijesti o namjeri davanja koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije i radija (https://www.e-ediji.hr/files/podzakonski/Pravilnik_o_sadrzaju_i_postupku_obavijesti_o_namjeri_davanja_koncesija_za_obavljanje_djelatnosti_pruzanja_medijskih_usluga_televizije_i_radija__1040.pdf ) te ga Vijeće za elektroničke medije provodi sukladno Zakonu o elektroničkim medijima u Zakonu o koncesijama. Obavijest o namjeri davanja koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije i radija objavljuje se na tehničkoj podlozi koju utvrđuje HAKOM.

No, da bi se pokrenuo postupak i raspisivanje natječaja za dodjelu koncesije moraju se steći određenu uvjeti, uključujući i one ekonomske i tržišne, upozoravaju:

-Stoga se, sukladno navedenom Pravilniku, prije raspisivanja natječaja za dodjelu koncesije provode pripremne radnje za davanje koncesije, osobito procjena vrijednosti koncesije te studija opravdanosti davanja koncesije, s ciljem utvrđivanja javnog interesa i utjecaja takve odluke na stanje na tržištu.

Vijeće za elektroničke medije kontinuirano prati stanje na tržištu te natječaj za dodjelu nacionalne koncesije za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije i radija može biti raspisan kada budu ispunjeni prethodno navedeni preduvjeti – zaključuju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA