19 C
Dubrovnik
Naslovnica Politika "Hoće li Grilec kao Bandić i Pripuz na optuženičku klupu zbog iste...

“Hoće li Grilec kao Bandić i Pripuz na optuženičku klupu zbog iste stvari?”

Ne stišavaju se reakcije oko ravnatelja rezervata Lokrum Ivice Grileca, nakon kritike oko pitanja gospodarenja otpada na otoku Lokrumu dubrovačkog SDP-ovca Jadrana Barača koji traži ostaviku ravnatelja, oglasili su se i gradski vijećnici Dolores Lujić i Maro Kristić.

BARAČ: Očekujemo hitnu ostavku ravnatelja Lokruma Ivice Grileca

-Jučer je Dubrovačka televizija odlučila napraviti prilog o samo jednom segmentu poslovanja Javne ustanove Rezervat Lokrum, a koji se odnosi na pitanje gospodarenja otpadom. U prilogu se mogu čuti sve činjenice koje je kolegica Dolores Lujić, između ostalih nepravilnosti iznijela već ranije za govornicom gradskog vijeća prilikom rasprave o izvješću o njihovom radu.

Pritom treba napomenuti da smo već ranije zatražili smjenu ravnatelja Grileca i to kada se gradskim vijećnicima pokušala podvaliti kupnja zgrade ex Lučke kapetanije po cijeni znatno većoj od realne što smo tada spriječili. Također, u raspravi smo tražili smjenu ravnatelja Grileca zbog cijelog niza teških optužbi koje su mu se stavljale na teret u pismu koje je gradonačelniku poslao njegov bivši savjetnik za turizam i član upravnog vijeća Javne ustanove Rezervat Lokrum. 

Iako smo bili uvjereni kako će gradonačelnik žurno razriješiti ravnatelja Grileca, on se ipak zauzeo za njega ignoriravši sve optužbe i temeljeći cijelu obranu na tvrdnji da Lokrum lijepo izgleda i da Grilec koji je kod njega bio na ” tankom ledu ” ipak ima ocjenu dovoljan te zbog toga treba ostati ravnatelj do daljnjega.

Trenutno na Lokrumu imamo vrlo sličnu situaciju kao što je ona u Zagrebu. Naime, tamo su gradonačelnik Bandić i poduzetnik Petar Pripuz sjeli na optuženičku klupu zbog iste stvari. Dogovorili su posao prikupljanja otpada pa tek nakon što su ga obavili odradili javnu nabavu. Sada ostaje pitanje uživa li Grilec veću zaštitu institucija od Pripuza i postupaju li institucije u Zagrebu i Dubrovniku jednako?

Ljudski je i kolegijalno ukazati gradonačelniku da može upasti u vrlo tešku situaciju kao što smo to napravili i kod slučaja “Okrajak” ukoliko žurno ne smijeni ravnatelja Grileca i time pokaže da je doveden u zabludu u svezi počinjenja kaznenog djela – napisali su gradski vijećnici Dolores Lujić i Maro Kristić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KRATKI REZOVI – FESTIVALSKO IZDANJE: Laureati Dana hrvatskog filma, frankofoni filmovi

U ovotjednom izdanju Kratkih rezova pogledajte osvrt na 29. izdanje Dana hrvatskog filma koji su završili dodijelom nagrada najbojim novim domaćim kratkim...

KRATKI REZOVI: “Mater”, “Mulan”, 15. Trash Film Festival …

U ovotjednom izdanju Kratkih rezova pogledajte osvrt na film "Mater" - naslov najboljega filma regije na beogradskom FESTu, nagrada za najbolju glumicu...

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić