23.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiHoće li DNŽ dobiti još dva "ljetna" međunarodna granična prijelaza?

Hoće li DNŽ dobiti još dva “ljetna” međunarodna granična prijelaza?

U Neumu održan radni sastanak na temu prekategorizacije malograničnih prijelaza Vukov klanac i Duži-Imotica.

Načelnik Neuma Dragan Jurković, kao inicijator i domaćin sastanka, predstavio je zahtjeve koje je Općina Neum uputila Međunarodnom povjerenstvu za granice – prekategorizacije malograničnih prijelaza Vukov klanac i Duži-Imotica u međunarodne granične prijelaze u ljetnim mjesecima. Ovu inicijativu su podržali i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan te načelnica Zažablja Maja Vrnoga, koji su pritom izrazili spremnost učiniti sve što je potrebno kako bi se ova prekategorizacija i omogućila.

Naime, Neum i Zažablje kao dvije pogranične općine su posebno upoznate s problematikom gužvi na graničnim prijelazima u ljetnom periodu te zbog toga postoji spremnost obiju strana na ispunjavanje svih zahtjeva postavljenih od strane Međunarodnog povjerenstva, a kako bi se olakšalo kretanje – prije svega lokalnog stanovništva, a onda i turista.

Apsolutnu podršku i spremnost na bilo kakvu pomoć u realizaciji ovih zahtjeva je dao i župan Nikola Dobroslavić. Župan je posebno zahvalio načelniku Jurkoviću na pozivu i na nastojanju da se suradnja ovih susjednih općina, gradova i županija nastavi i poboljša. Dodao je i kako je glavni cilj ovih i ovakvih suradnji olakšanje i poboljšanje uvjeta za ljude koji na tim prostorima žive i rade, a naravno i za turiste koji posjećuju naš Jadran.

O ovom problemu je govorio i predsjednik Međunarodnog povjerenstva za granice Božo Zovko, koji je pozvao općine da ispune uvjete koji još nisu ostvareni, a potrebni su za prekategorizaciju ovih malograničnih prijelaza, i naglasio kako podrška od strane Međunarodnog povjerenstva i njega kao predsjednika zasigurno neće izostati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA