27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaGradsko vijeće se sastaje 9. svibnja: raspravljat će se o točkama...

Gradsko vijeće se sastaje 9. svibnja: raspravljat će se o točkama koje bi mogle podići temperaturu u vijećnici

U ponedjeljak, 9. svibnja će se održati sjednica Gradskog vijeća s početkom u 9 sati, a pred vijećnicima će se naći opsežan dnevni red. O čemu će se raspravljati i na koji način moći ćete pratiti UŽIVO i na našemu portalu te dubrovnikTV.net-u.

D n e v n i  r e d

1.    Vijećnička pitanja.

2.    Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu gradonačelnika Grada Dubrovnika u razdoblju od 1. srpnja 2021. do 31. prosinca 2021. godine.

3.    Prijedlog odluke o korištenju dijela naplaćenih sredstava komunalnog doprinosa i komunalne naknade za druge namjene različite od namjena propisanih člankom 76. i 91. Zakona o komunalnom gospodarstvu.

4.    Prijedlog odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja stambenog naselja za branitelje na Nuncijati.

5.    Prijedlog odluke o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Gruški akvatorij te s tim u vezi izmjena i dopuna PPU-a Grada Dubrovnika i izmjena i dopuna GUP-a Grada Dubrovnika.

6.    Prijedlog odluke o stavljanju izvan snage Odluke o izradi izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja „Športsko-rekreacijskog parka Gospino polje“.

7.    Prijedlog odluke o izradi izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Športsko-rekreacijskog parka Gospino polje te s tim u vezi izmjena i dopuna PPU-a Grada Dubrovnika i GUP-a Grada Dubrovnika.

8.    Prijedlog odluke o stavljanju izvan snage Odluke o izmjenama i dopunama PPU-a Grada Dubrovnika i GUP-a Grada Dubrovnika te stavljanja izvan snage dijela UPU-a Radeljević-Libertas.

9.    Prijedlog odluke o izradi izmjena i dopuna UPU-a Radeljević-Libertas te s tim u vezi izmjena i dopuna PPU-a Grada Dubrovnika i GUP-a Grada Dubrovnika.

10.  Prijedlog odluke o gospodarenju nekretninama u vlasništvu Grada Dubrovnika.

11.  Prijedlog odluke o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi u vlasništvu Grada Dubrovnika – park Gradac.

12.  Prijedlog odluke o osnivanju Doma za starije osobe Ragusa.

13.  Prijedlog odluke  o ostvarivanju prava na subvenciju troškova najma stana samcima i obiteljima slabijeg materijalnog statusa.

14.  Prijedlog odluke  o koeficijentu za obračun plaća ravnatelja/ica javnih ustanova dječjih vrtića Grada Dubrovnika.

15.  Prijedlog odluke o načinu ostvarivanja prednosti upisa djece u javne ustanove dječjih vrtića Grada Dubrovnika.

16.  Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o sufinanciranju i subvencioniranju privatnih dječjih vrtića i djelatnosti dadilja na području Grada Dubrovnika.

17.  Prijedlog odluke o osnivanju i imenovanju članova Gradskog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.

18.  Prijedlog odluke o imenovanju Stručnog povjerenstva za davanje koncesije za  posebnu upotrebu pomorskog dobra Grada Dubrovnika radi izgradnje crpne stanice na čest. zem. 1875/16 k.o. Dubrovnik.

19.  Prijedlog etičkog kodeksa nositelja političkih dužnosti u Gradu Dubrovniku.

20.  Prijedlog izmjena i dopuna Plana korištenja javnim površinama u povijesnoj jezgri.

21.  Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o stanju zaštite od požara i stanju provedbe godišnjeg provedbenog plana unapređenja zaštite od požara na području Grada Dubrovnika u 2021. godini.

22.  Prijedlog godišnjeg provedbenog plana unapređenja zaštite od požara na području Grada Dubrovnika u 2022. godini.

23.  Prijedlog zaključka o izmjenama i dopunama Zaključka o unapređenju projekta Dubrovačke kartice (Dubrovnik Card).

24.  Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na tekst Statuta Dječjih vrtića Dubrovnik.

25.  Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na tekst Pravilnika o upisu djece u Dječje vrtiće Dubrovnik.

26.  Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na tekst Pravilnika o upisu djece u Dječji vrtić Pčelica.

27.  Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi, za nekretninu katastarske oznake čest. zem. 1509 k.o. Trsteno,  površine 173 m2.

28.  Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi, za dio čest. zem. 1253/2 k.o. Gruž ( s.i.) , u površini od 45 m2.

29.  Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi, za dio čest. zem. 169/5 u površini od 6 m2, 169/7 u površini 17 m2 i  174/12 u površini od 26 m2, sve k.o. Obuljeno.

30.  Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi, za dio nekretnine katastarske oznake čest.zem. 2835 u površini od 5 m2, upisane u z.ul. 477 k.o. Luka Šipan.

31.  Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi, za dio nekretnine katastarske oznake čest.zem. 1042/1 u površini od 55 m2, upisane u z.ul. 12 k.o. Prijevor.

32.  Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi, za dio nekretnine katastarske oznake čest.zem. 1060 u površini od 32 m2, upisane u z.ul. 302 k.o. Prijevor.

33.  Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi, za nekretninu katastarske oznake čest.zem. 1186/2 u površini od 21 m2, upisanu u z.ul. 197 k.o. Gruž.

34.  Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi, za dio nekretnine zemljišnoknjižne  oznake  čest. zem. 1319 k.o. Gruž ( s.i.), u površini od 3 m2.

35.  Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi, za dio nekretnine katastarske oznake čest.zem. 2834 u površini od 27 m2, k.o. Luka Šipan.

36.  Prijedlog zaključka o potpisivanju Ugovora o zasnivanju prava služnosti sa društvom Hrvatski Telekom d.d. iz Zagreba na dijelu nekretnine čest.zem. 643 k.o. Obuljeno,  u površini 78,50 m2

37.  Prijedlog rješenja o imenovanju ravnatelja/ice Javne ustanove u kulturi Folklorni ansambl „Linđo“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA