28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGRADSKO VIJEĆE Na TUP-ove nekretnine upisuje se banka, Sanitat preuzima opskrbu povijesne...

GRADSKO VIJEĆE Na TUP-ove nekretnine upisuje se banka, Sanitat preuzima opskrbu povijesne jezgre, Libertas putem leasinga nabavlja dva autobusa

Sljedećeg utorka, 25. listopada 2022., u Velikoj vijećnici s početkom u 10 sati održat će se 15. sjenica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

Na predloženom dnevnom redu nalaze se 23 točke, među kojima Izvješće o radu gradonačelnika za prvih šest mjeseci ove godine, Prijedlog odluke o davanju suglasnosti Libertasu Dubrovnik d.o.o. za sklapanje ugovora o operativnom leasingu s ostatkom vrijednosti na razdoblje od 7 godina za nabavu dva nova autobusa i izdavanje instrumenata osiguranja, Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zasnivanje založnog prava na nekretninama u vlasništvu trgovačkog društva TUP d.d. u korist založnog vjerovnika Erste&Steiermärkische Bank d.d. Gradski vijećnici će također raspravljati o izmjenama Odluke o određivanju komunalne djelatnosti opskrbe trgovine i građana unutar povijesne jezgre grada Dubrovnika posebnim vozilima, kao i Prijedlogu odluke o visini neto stanice za pomoćnike djeci s teškoćama u razvoju u predškolskim i školskim ustanovama na području Grada Dubrovnika.

U nastavku donosimo predloženi Dnevni red.

0. Izvješće Mandatnog odbora.

1. Vijećnička pitanja.

2. Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu gradonačelnika Grada Dubrovnika za razdoblje od 1. siječnja 2022. do 30. lipnja 2022. godine.

3. Prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Dubrovnika za 2022. godinu.

4. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti Libertasu Dubrovnik d.o.o. za sklapanje ugovora o operativnom leasingu s ostatkom vrijednosti na razdoblje od 7 godina za nabavu dva nova autobusa i izdavanje instrumenata osiguranja.

5. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zasnivanje založnog prava na nekretninama u vlasništvu trgovačkog društva TUP d.d. u korist založnog vjerovnika ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d.d.

6. Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o određivanju komunalne djelatnosti koje se obavljaju na temelju koncesije.

7. Prijedlog odluke o povjeravanju obavljanja komunalne djelatnosti opskrbe trgovina i građana unutar povijesne jezgre grada Dubrovnika posebnim vozilima.

8. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima i organizacijskim oblicima obavljanja komunalnih djelatnosti.

9. Prijedlog odluke o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi u vlasništvu Grada Dubrovnika – pješačka staza „Križni put“.

10. Prijedlog odluke o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi u vlasništvu Grada Dubrovnika – ulica Ignjata Joba.

11. Prijedlog odluke o socijalnoj skrbi.

12. Prijedlog odluke o visini neto satnice za pomoćnike djeci s teškoćama u razvoju u predškolskim i školskim ustanovama na području Grada Dubrovnika.

13. Prijedlog odluke o osnivanju Kulturnih vijeća Grada Dubrovnika.

14. Prijedlog odluke o visini koeficijenata za obračun plaće ravnateljima javnih ustanova u kulturi kojima je osnivač i suosnivač Grad Dubrovnik.

15. Prijedlog zaključka o osnivanju i  imenovanju članova povjerenstva za provođenje postupka davanja u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji.

16. Prijedlog zaključka o načinu i uvjetima sudjelovanja roditelja – korisnika usluga u cijeni programa predškolskih ustanova Grada Dubrovnika.

17. Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješće o izvršenju Programa javnih potreba u športu Grada Dubrovnika za 2021. godinu.

18. Prijedlog zaključka o oslobađanju od plaćanja komunalnog doprinosa Doma za starije i nemoćne osobe Dubrovnik.

19. Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi,  za čest.zem. 2106/2, 2106/3 i dio 3178 k.o. Zaton, u ukupnoj površini od 285m2.

20. Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi, puta  za dio čest.zem. 1728 k.o. Koločep u površini 50 m2.

21. Prijedlog zaključka o sklapanju Ugovora o osnivanju prava služnosti postavljanja privremenih geotehničkih sidara na dijelu čest.zem. 1274/1 i 932/4  obje k.o. Gruž.

22. Prijedlog zaključka o davanju na korištenje  bez naknade društvu Čistoća d.o.o. Dubrovnik nekretninu oznake čest. zem. 1115/1  k.o. Dubrovnik u svrhu organiziranja reciklažnog dvorišta na adresi Vladimira Nazora 2a (Pod Dubom).

23. Prijedlog zaključka o sklapanju Ugovora o ustupanju bez naknade  č.zem. 519/12 k.o. Rožat društvu HEP ODS d.o.o. Elektrojug Dubrovnik u svrhu građenja građevine infrastrukturne namjene – trafostanice TS 10(20) kV Rožat 2 s srednjenaponskim priključnim vodom na dionici TS Komolac- TS Rožat.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA