32.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGradonačelnik na radionici participativnog budžetiranja u Mokošici - dosad prijavljeno 170 projekata

Gradonačelnik na radionici participativnog budžetiranja u Mokošici – dosad prijavljeno 170 projekata

U svom gradskom kotaru, na radionici participativnog budžetiranja u Mokošici, sudjelovao je danas poslijepodne i dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Posljednjih mjesec dana na području Grada Dubrovnika održano je 19 ovakvih radionica, na kojima građani iznose prijedloge projekata koje bi željeli vidjeti na svom području.

“Jako mi je bilo važno da ovaj projekt zaživi i vidimo danas da kao prvi ovakav projekt u Hrvatskoj zaista živi punim plućima”, kazao je gradonačelnik Franković. 

Do danas su građani, u svojim gradskim kotarima i mjesnim odborima, predali oko 170 različitih projektnih prijedloga te se na taj način direktno uključili u proces donošenja odluka o raspodjeli dijela javnih sredstava.

Naime, stanovnici gradskih područja identificiraju probleme i potrebe prostora u kojem žive, predlažu rješenja te nakon stručne tehničke provjere kroz proces glasovanja odabiru koje će se ideje financirati iz proračuna Grada. Mogu predložiti pojedinačni projekt u vrijednosti do 60 tisuća eura za mjesni odbor i do 120 tisuća eura za gradski kotar.

Radionice su, uz današnju u Mokošici, do sada održane u gradskim kotarima Lapad, Gruž, Grad, Montovjerna, Pile-Kono i Komolac te mjesnim odborima Ljubač, Mravinjac, Riđica, Gromača, Orašac, Osojnik, Bosanka, Brsečine, Trsteno, Zaton, Mrčevo, kao i u dva mjesna odbora na otoku Šipanu. 

Projekt participativnog budžetiranja – za bolji Grad – provode Grad Dubrovnik i Dubrovačka razvojna agencija DURA.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA