26.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGradonačelnik Franković primio u službeni posjet veleposlanicu Paname

Gradonačelnik Franković primio u službeni posjet veleposlanicu Paname

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primili su danas u službeni posjet veleposlanicu Republike Paname u Hrvatskoj, sa sjedištem u Bruxellesu Nj. E. Yavel Mireya Francis Lanuza.

Predstavnici Grada zaželjeli su dobrodošlicu veleposlanici Paname koja po prvi puta boravi u Dubrovniku i koja je u ovoj prilici izrazila zadovoljstvo današnjim susretom.

Na održanom prijamu, gradonačelnik Franković i veleposlanica Francis Lanuza dotaknuli su se brojnih tema, poput održivog turizma, odgovornog upravljanja destinacijom te mogućih rješenja koje se primjenjuju upravo u Panami, a koje mogu doprinijeti daljnjem razvitku glavne gospodarske grane. Razmjenili su promišljanja o potrebi jačanja gospodarske suradnje i programa investiranja koja su u Panami izrazito privlačna i sofisticirana.

Govorilo se i o važnosti kvalitetnije suradnje među gradovima, ali i kooperacije posebice u području kulture i umjetnosti te obrazovanja.

Dubrovački gradonačelnik u ovoj je prigodi naglasio kako gradska uprava ulaže znatne napore u samooodrživost, kvalitetu života građana i zadovoljstvo svih posjetitelja kroz strateški projekt “Respect the City”, vodeći se pametnim metodama upravljanja. Spomenuo je u ovoj prigodi i jedinstvenu turističku inicijativu usmjerenu prema digitalnim nomadima, koja ima za cilj privući ovu specifičnu skupinu posjetitelja koji kroz društvene platforme mogu pridonijeti prepoznatljivosti Hrvatske i Dubrovnika u svijetu.

Veleposlanica Paname na kraju je istaknula kako Dubrovnik ima sjajnu perspektivu, dodavši kako se uz dobru suradnju, angažman i otvorenost među gradovima i državama može učiniti napredak na raznim poljima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA