Gradonačelnik Franković na predstavljanju knjige Ante Čokolića „23_ni ovo nije bija moj dan“

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je na predstavljanju knjige Ante Čokolića  „23_ni ovo nije bija moj dan“ održanom večeras u dvorani Ivana Pavla II.

– Hvala autoru na ovom djelu koje služi kako bi se pamtilo, a ne mrzilo. Kako bi se pamtilo da nam se to nikad više ne dogodi i kako bi buduće generacije znale istinu. Ako istinu ne zabilježimo i konstantno ne ponavljamo, može se dogoditi da netko priča svoju istinu, a nije nam se to dogodilo jedanput u našoj povijesti. Važne su ovakve knjige koje pričaju o svemu onome što se događalo u Domovinskom ratu i koje mlade generacije uče da pamte – istaknuo je gradonačelnik Franković.         

Knjiga svjedoči o osobnom iskustvu Ante Čokolića s ratišta za vrijeme Domovinskog rata unutar 4. gardijske brigade, a prožeta je kršćanskom duhovnošću i vjerom koja je bila neizostavna snaga u praštanju i pomaganju drugima.

Ante Čokolić se nakon srednje medicinske škole u Splitu uključio u obranu domovine i 4. gardijske brigade u srpnju 1991. godine. Do listopada 1995. bio je vojnik-strijelac, medicinski tehničar u pješačkoj satniji i zapovjednik voda, a poslije rata voditelj Personalne službe 4. gardijske brigade. Od 2016. načelnik je Odjela za razvoj i upravljanje karijerama u Personalnoj upravi Glavnog stožera, a od 2018. do veljače 2023. je bio predsjednik Upravnog odbora Zaklade vojne solidarnosti. Odlikovan je Redom Nikole Šubića Zrinskog, Redom hrvatskog trolista, Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti, medaljama “Ljeto ‘95” i “Oluja” te Medaljom za iznimne pothvate.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.