31.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGradonačelnik Franković i ministar Erlić o EU projektima: Za mrežu zelene infrastrukturu...

Gradonačelnik Franković i ministar Erlić o EU projektima: Za mrežu zelene infrastrukturu 6.6 milijuna eura

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sastao se s ministrom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šimom Erlićem na temu spremnosti Dubrovnika za novu financijsku perspektivu EU od 2023.-2027. godine, a između ostalog istaknuo je da baza vrijednosti projekata u Strategiji razvoja Urbanog područja Dubrovnik iznosi više od 381 milijun eura.

Od strateških projekata dubrovačkog područja koji će se financirati putem ITU mehanizma izdvojio je mrežu zelene infrastrukture: parkovi Gradac, Pile i Platana vrijedni 6,66 milijuna eura, potom Park ‘n’ Ride sustav na području Pobrežja vrijedan više od sedam milijuna eura kojim bi se prometno rasteretilo uže gradsko područje, kao i elektrifikaciju i digitalizaciju javnog autobusnog prijevoza.

Ministar Erlić pohvalio je administrativnu spremnost na realizaciju značajnih investicija, a najavio je kako se potencijalno sklapanje Sporazuma o provedbi ITU mehanizma između Ministarstva i Grada Dubrovnika kao grada središta urbanog područja očekuje u svibnju, dok se prva sredstva od ukupno 22 milijuna eura za realizaciju projekata očekuju krajem ove godine.

Putem ITU mehanizma pruža se mogućnost financiranja širokog spektra investicija na cijelom Urbanom području Dubrovnika koje pokriva četiri jedinice lokalne samouprave. Na današnjem sastanku iz tog razloga nazočili su i načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić te predstavnik Općine Konavle Perica Pušić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA