6.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
NaslovnicaVijestiGradonačelnik čestita Dan dubrovačkih branitelja uz 30. obljetnicu herojske obrane Grada

Gradonačelnik čestita Dan dubrovačkih branitelja uz 30. obljetnicu herojske obrane Grada

Uz Dan dubrovačkih branitelja i obilježavanje 30. godišnjice herojske obrane Grada, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je prigodnu čestitku dubrovačkim braniteljima i njihovim obiteljima. Tekst čestitke donosimo u nastavku:

Poštovani dubrovački branitelji,

Na ovaj dan, kada obilježavamo Vaš dan i Vašu veliku ulogu u obrani ovog Grada, miješaju se osjećaji tuge i ponosa. Tuge, jer je tog 6. prosinca 1991. bio jedan od najtežih dana agresije na ovaj Grad u Domovinskom ratu, a ponosa jer ste Ga obranili dajući sebe na dlanu.

Prošlo je sada već 30 godina od tog kobnog dana, tog Svetog Nikole koji će svoj tadašnjoj djeci ovoga Grada, nažalost, značiti i nešto drugo, nešto što ni jednom djetetu ne bi trebao značiti. Dio Vas, dubrovačkih branitelja, i sami ste tada bili djeca, dio Vas imao je djecu koja su Vas čekala da se vratite i sa strepnjom osluškivala svaku granatu i svaku vijest koja je stizala s naših položaja.

Vi ste se vratili svojim obiteljima, svojoj djeci, no dio branitelja nikada nije stigao u topli zagrljaj najmilijih. Njih se danas s posebnim pijetetom prisjećamo. Vaše „braće po oružju“, koji su svoje živote utkali u slobodnu Hrvatsku i koje ne zaboravljamo.

Svim braniteljima Dubrovnika, onima koji su danas ovdje i onima koji više nisu s nama, upućujem posebnu zahvalu ove godine kada obilježavamo 30. obljetnicu herojske obrane Grada. Hvala Vam što ste tada bili dovoljno hrabri i imali čisto srce za obranu svog doma i Domovine.

Vječna Vam hvala u ime Grada Dubrovnika
Gradonačelnik
Mato Franković

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]