30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGRAĐEVINSKA DOZVOLA za polivalentnu dvoranu sa 4 tisuće sjedala u Gospinom polju

GRAĐEVINSKA DOZVOLA za polivalentnu dvoranu sa 4 tisuće sjedala u Gospinom polju

Nakon što je u ugovorenom roku izrađen glavni projekt, Grad Dubrovnik ishodio je i građevinsku dozvolu za gradnju nove sportske multifunkcionalne dvorane u Gospinom polju. Građevinska dozvola izdana je u srijedu, 2. kolovoza, a odnosi se na  gradnju polivalentne sportske dvorane s pratećim klupskim sadržajima te tipske trafostanice 10(20)/0,4 kV,  športsko – rekreacijske i infrastrukturne namjene.

Tako je ispunjen još jedan preduvjet realizaciji projekta koji će predstavljati najveće dosadašnje ulaganje u pokrenutom ciklusu investicija u sportsku infrastrukturu. Dvorana koja će ugostiti Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. ujedno će riješiti i problem dvoranskog sporta u Dubrovniku za narednih 50 godina.

Novi multifunkcionalni objekt površine je cca 20000 m2, ima dvije podzemne i dvije nadzemne etaže. Raspolagat će s dvije dvorane za održavanje natjecanja te nekoliko pomoćnih dvorana za klupske sadržaje. Kapacitet gledališta kreće se od 3840 do 4384 gledatelja ovisno o postavkama tribina, dok će u podzemnoj garaži na dvije etaže biti smješteno 385 parkirališnih mjesta za osobne automobile. Osim za sport, multifunkcionalni prostor koristit će se za održavanje kongresa, koncerata i druge kulturne sadržaje.

Izgradnjom ove i obnovom postojeće dvorane u neposrednoj blizini, Dubrovnik će dobiti dvoranski kompleks, prvi takvog opsega u Europi, a u budućnosti će omogući domaćinstvo brojnim svjetskim natjecanjima u dvoranskim sportovima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA