33.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGrad rješava dugogodišnji problem nezbrinutih životinja

Grad rješava dugogodišnji problem nezbrinutih životinja

Na današnjoj, 22. sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika usvojena je i Odluka o osnivanju nove Javne ustanove ”Sklonište za nezbrinute životinje”, koja će obavljati djelatnosti skupljanja, zbrinjavanja, skrbi, sterilizacije, označavanja i veterinarske zaštite napuštenih ili izgubljenih životinja. Korak je to dalje u rješavanju dugogodišnjeg problema nezbrinutih pasa i ostalih životinja. 

Za privremenu ravnateljicu, također odlukom Gradskog vijeća, imenovana je danas Ana Ivelja, koja je vodila projekt udomljavanja pasa sa Žarkovice.

Nova javna ustanova upravljat će budućim azilom za životinje koji će biti smješten na prostoru Grabovice. Tamo su u tijeku radovi na izgradnji privremenog azila, koji će biti spreman početkom kolovoza i osigurati smještaj za minimalno 60 životinja u modularnim objektima, uz ostale popratne sadržaje.

Montažni elementi moći će se iskoristiti za druge potrebe u trenutku kada se krene s realizacijom azila za životinje, za koji je već ishođena pravomoćna građevinska dozvola i koji će raspolagati većim smještajnim kapacitetom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA