25.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGrad Ploče dobio 2,3 milijuna kuna za sadnju stabala i uređenje zelenih...

Grad Ploče dobio 2,3 milijuna kuna za sadnju stabala i uređenje zelenih površina

Grad Ploče dobit će 2,9 milijuna kuna, ili 80% prihvatljivih troškova, od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za projekt hortikulturnog uređenja zelenih površina, objavio je gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević.

Ovim sredstvima Ploče će s gotovo 6 tisuća sadnica stabala i grmova obnovit rivu centralni park u Ulici Vladimira Nazora, prostor saniranog pokosa pokraj zgrade Policijske postaje, prostor pokraj mosta i place uz Ulicu Vladimira Nazora i park ispred gradske uprave.

-Koliko je važno urbano zelenilo u smislu zaštite okoliša i ugodnog življenja suvišno je i govoriti. Ove javne površine predugo su bile zanemarene i degradirane. Siguran sam da će, kad se urede, služiti na ponos svim građanima i pozivati na boravak na otvorenom, u ugodnom zelenom ambijentu. Ništa manje važne nisu ni uštede i na troškovima vode, ali i ljudskim kapacitetima koje ćemo moći usmjeriti na druge poslove, nakon što se uvedu sustavi navodnjavanja u duljini gotovo 5 km. Uređenje ovih površina započet će u prvom kvartalu 2023., a prioritet će biti centralni park i riva. Svjesni smo potrebe za ulaganjem u daljnji razvoj i uređenje zelenih površina te paralelno s izvođenjem radova razvijamo nove projekte hortikulturnog uređenja kako bi Ploče u skoroj budućnosti imale što više zelenih zona, izjavio je gradonačelnik Krstičević.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA