30.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGRAD O UPU SUĐURAĐ: Primjedbe su u obradi, izvješće će biti javno...

GRAD O UPU SUĐURAĐ: Primjedbe su u obradi, izvješće će biti javno objavljeno

Nastavno na današnji medijski istup dijela mještana Suđurđa, a na temu Prijedloga Urbanističkog plana uređenja naselja Suđurađ, Grad Dubrovnik izjavljuje sljedeće:

Urbanistički plan uređenja naselja Suđurađ izrađuje se sukladno Zakonu o prostornom uređenju i Prostornom planu uređenja Grada Dubrovnika.

Grad Dubrovnik je s izuzetnom pažnjom pokrenuo postupak izrade ovog plana te su radi dobivanja što kvalitetnijeg rješenja izrađene i tri stručne podloge.

O Prijedlogu plana održana je javna rasprava u trajanju od 30 dana, a javni uvid i javno izlaganje su organizirani sukladno dogovoru s tajnikom mjesnog odbora te protuepidemiološkim mjerama. Već tijekom javnog izlaganja pozitivno je odgovoreno na pojedine primjedbe kao što su npr. parking na privatnoj parceli i trafostanica, za koju je potvrđeno da se potkrala greška.

Vezano uz iznesene navode o proširenju građevinskog područja, isti nisu točni. Naime, građevinsko područje naselja Suđurađ planirano je u navedenom obuhvatu još od 2005. godine te se sukladno Zakonu ne može proširiti urbanističkim planom uređenja nego se obuhvat istog planira isključivo u skladu s Prostornim planom uređenja Grada Dubrovnika. Također, u odnosu na PPU, odredbe za provedbu su planirane strože.

Što se tiče luke nautičkog turizma u sklopu koje je i benzinska pumpa, javnosti su date na razmatranje dvije varijante, a sve kako bi upravo stanovnici odlučili koju varijantu žele, jer javna rasprava o prijedlogu plana upravo i služi tome kako bi se prijedlozi raspravili te kako bi se u konačnici došlo do što kvalitetnijeg planskog rješenja u datim zakonskim i prostorno-planskim okvirima.

Trenutno su u obradi sve primjedbe koje su zaprimljene tijekom javne rasprave, a Izvješće o javnoj raspravi se izrađuje te će isto biti javno objavljeno. Ovom prilikom Grad Dubrovnik zahvaljuje svim sudionicima javne rasprave na njihovim primjedbama i korisnim informacijama uz napomenu da će Grad u potpunosti poštovati stav mjesnog odbora. Kvalitetno planirati prostor u kojem živimo, zajednički nam  je cilj – kazali su iz Grada Dubrovnika.

ZAJEDNO ZA SUĐURAĐ: Novi UPU-u nije riješio probleme već je stvorio nove

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA