33.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGrad daje stan u najam za smještaj liječnika Zavoda za hitnu medicinu

Grad daje stan u najam za smještaj liječnika Zavoda za hitnu medicinu

Grad Dubrovnik zaprimio je zamolbu od ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luke Lulića, za davanje gradskog stana u najam izvan liste reda prvenstva. Radi se o stanu površine 40 “kvadrata”, a prema odluci koja će se naći na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća stan bi se trebao dodijeliti liječnicima koji dolaze u Dubrovnik na rad u izvanbolničkoj hitnoj medicinskoj službi.

Grad Dubrovnik trenutno raspolaže sa slobodnim stanom na adresi Korčulanska 10, površine 40,67 m2, a zamolbu za davanje gradskog stana u najam izvan liste reda prvenstva zaprimio je 9. veljače od Zavoda za hitnu medicinu DNŽ.

lznimno od odredbe čl. 6. Odluke gradski stan se može dati u najam izvan liste reda prvenstva osobama od posebnog značenja za Grad Dubrovnik (deficitarna zanimanja za koje se ocijeni da su prijeko potrebna Gradu Dubrovniku).

U odluci koja će se naći na klupama gradskih vijećnika Grad navodi kako je općepoznato da postoji nedostatak medicinskog kadra koji zbog nedostatka i skupoće smještajnih kapaciteta odlaze u druge gradove i inozemstvo.

U odluci još stoji:

-Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije ima neodgodivu potrebu za stanovima za smještaj doktora medicine isključivo za rad u izvanbolničkoj hitnoj medicinskoj službi na području Grada Dubrovnika. Radi se isključivo o medicinskom osoblju koje nema prebivalište, a niti ikakav smještaj na području Grada Dubrovnika. Zbog nedostatka dubrovačkih liječnika, a da bi se popunili timovi hitne medicine, doktori medicine dolaze na rad u zdravstvenu ustanovu s područja cijele RH.

Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije kao zdravstvena ustanova dužna je sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, stanovništvu pružati sveobuhvatnu, kontinuiranu i dostupnu zdravstvenu zaštitu, a navode kako im je to iznimno teško s obzirom na nedostatak kadra. Stoga u ustanovu na rad upravo i dolaze gostujući liječnici iz drugih zdravstvenih ustanova kako bi osigurali kontinuiranost u pružanju zdravstvene zaštite.

Radi navedenog, Grad Dubrovnik je odlučio kako bi svojim građanima omogućio kontinuiranost pružanja zdravstvene zaštite, stan koji ima u svom vlasništvu, a nalazi se u Dubrovniku na adresi Korčulanska 10, dati u najam, Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko­- neretvanske županije na određeno vrijeme, i to na vremensko razdoblje od godine dana sa slobodno ugovorenom najamninom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA