13.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 travnja, 2024
NaslovnicaLifestyleGOOD FOOD FESTIVAL Ljubitelji dobre hrane, provjerite što donosi gastronomski tjedan

GOOD FOOD FESTIVAL Ljubitelji dobre hrane, provjerite što donosi gastronomski tjedan

U ponedjeljak, 4. listopada, započeo je Tjedan restorana s festivalskim menijima, slatkom ponudom, vinokušnjama i gastro turama, kao uvod u osmo izdanje Good food Festivala,koji će se održati od 7. do 10. listopada 2021., u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

Tridesetak dubrovačkih restorana pripremilo je kreativne festivalske menije po promotivnim cijenama, a njihovu ponudu, kao i slatku festivalsku ponudu i vinokušnje možete pronaći ovdje.

Gastro ture će sve zainteresirane kroz šetnju Gradom upoznati sa specijalitetima dubrovačke kuhinje, uz obveznu prethodnu rezervaciju.

Svakodnevno tijekom četiri dana Good Food Festivala, od 7. do 10. listopada, održavaju se kulinarske radionice u Udruzi Deša te večeri uz živu glazbu i BarbaQ u Dubrovačkoj pivovari.

U okviru ovogodišnjeg  Good Food Festivala te u organizaciji Centra za certificiranje halal kvalitete i Županijske komore Dubrovnik, održat će se seminar “Uspješnost primjene Halal certifikata na medunarodnom tržištu”. Seminar će se održati prvog dana festivala, u četvrtak, 7. listopada, u 9 sati, u Hotelu Rixos Premium Dubrovnik. Svi zainteresirani mogu se prijaviti preko web stranice.

Na prvoj kulinarskoj radionici Udruge Deša, u četvrtak, 7. listopada, u 10 sati, voditeljica radionice Nina Smokvina, Dešina članica iz Slanoga, prezentirat će izradu zaboravljenog kolača Budim. Budim je jednostavan za pripremu, bogat je okusom te priziva lijepa sjećanja djetinjstva u Dubrovačkom primorju. Ninin recept Budima potiče iz požutjele bilježnice njene bake i uključuje jaja, keks, čokoladu i mlijeko. Ulaz je slobodan uz obveznu prethodnu rezervaciju na tel: +38520420145 te e-mail: info@desa-dubrovnik.hr

U okviru Good Food Festivala,  u četvrtak, 7. listopada i petak, 8. listopada, na šetnici u Uvali Lapad, Oli`s Food Factory na četiri kotača nudit će ljubiteljima dobrog zalogaja street food specijalitete.

I na ovogodišnjem Good Food Festivalu, od četvrtka do nedjelje, od 12 do 24 sata, u Dubrovačkoj pivovari gostovat će vlasnik BarBaQ branda, Mojmir Žuvela, koji će u Food truck-u pripremati raznovrsne mesne specijalitete. Ovaj svjetski putnik i veliki zaljubljenik u sočne odreske u svojoj  prikolici priprema meso koristeći smoker – zatvoreni roštilj u kojemu se jako sporo peku veći komadi mesa.  Uz ukusni mesni zalogaj odlično ide dobro craft pivo i živa glazba. U četvrtak, 7. listopada, u Dubrovačkoj pivovari od 20 sati uz craft pivo i mesne specijalitete, dobra zabava je zagarantirana uz živu glazbu popularnog benda Bjelouška.

Prvi dan Good Food Festivala završava tematskom večerom u američkom duhu – “American Way” u restoranu Urban & Veggie, uz zanimljivu ponudu veganskih specijaliteta i zvuk starih gramofonskih ploča uz DJ Mrkija, u četvrtak, 7. listopada od 19 do 23 sata, uz cijenu od 150 kn po osobi, rezervacije su obvezne: table@urbanveggie.restaurant ; mob: +385989536908.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA