32.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleGlumačka radionica „Tijelo, dah, misao“ s Ozrenom Grabarićem

Glumačka radionica „Tijelo, dah, misao“ s Ozrenom Grabarićem

Glumačka radionica za srednjoškolce i studente pod nazivom „Tijelo, dah, misao“ koju će voditi istaknuti kazališni glumac, dobitnik nagrade Orlando i profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, Ozren Grabarić održavat će se u ljetnikovcu Bunić-Kaboga od 11. do 13. lipnja u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Polaznici će kroz vježbe temeljene na učenju Cicely Berry, Leea Strasberga i Michaela Chekhova moći osvijestiti neraskidivu i duboku povezanost tijela, daha i misli. Radeći na vježbama relaksacije, disanja i imaginacije upustit će se u proces otkrivanja vlastitog glasa i njegovih mogućnosti. Proučavanje ljudskog glasa od iznimne je važnosti jer potiče pojedinca na produbljivanje svijesti o glasovnom potencijalu, punom tonu, razvedenosti vlastitog govornog iskaza a da se pritom ne izgubi intimni naboj, misao i svijest da se glumac izražava tuđim riječima kao vlastitim odabirima u danom trenutku. Riječ kao osnovno sredstvo izražavanja u današnjem svijetu gubi na značenju, a gube se i finese u govoru pa se često u svakodnevici govori i ono što se ne misli i tako u govoru nestaju nježni titraji unutarnjeg ‘ja’ koji su još jedini dokaz da su ljudi bogatije i kompleksnije ličnosti nego što sami misle. Radionica „Tijelo, dah, misao“ Ozrena Grabarića će kroz praktični rad i dijalog s polaznicima otvoriti upravo ova pitanja koja im mogu pomoći u glumačkoj karijeri, ali i spoznaji još jednog dijela sebe.

Radionica je namijenjena srednjoškolcima i studentima koji se glumom već bave ili to namjeravaju, a održat će se u dva dijela, prvi od petka 11. lipnja do nedjelje 13. lipnja (od 10 do 14 sati) te drugi dio u rujnu ove godine. Besplatan prijevoz u ljetnikovac Bunić-Kaboga je organiziran. Na radionici će sudjelovati maksimalno dvanaest polaznika, a zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail: paula.brajevic@dubrovnik-festival.hr do srijede, 9. lipnja u podne.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA