28.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGLAS PODUZETNIKA: Potpore za očuvanje radnih mjesta još uvijek nisu isplaćene čak...

GLAS PODUZETNIKA: Potpore za očuvanje radnih mjesta još uvijek nisu isplaćene čak 30 posto poduzetnika

U posljednjoj anketi koju je udruga Glas poduzetnika provela među članovima, čak 30 posto poduzetnika se izjasnilo kako im još uvijek nisu isplaćene potpore za očuvanje radnih mjesta ili su isplaćene djelomično.

Podsjetimo, do 15. u svakome mjesecu plaća se mora isplatiti. Prema sklopljenim ugovorima s HZZ-om, svi koji su zatražili pomoć predviđenu u sklopu mjera, su ih do tada trebali dobiti.

Stoga smo krajem prošlog tjedna napravili anketu kako bismo vidjeli koliki broj naših članova je dobio, a koliki nije dobio potpore za plaće svojim zaposlenicima.

Rezultati su bili poražavajući, jer gotovo dvije trećine poduzetnika nije dobilo potpore koje su im obećane i samim time njihovi zaposlenici su ostali bez plaća.

S obzirom na ovu, već jako lošu situaciju, nadali smo se da je ovaj tjedan ostatak poduzetnika ipak dobio potpore. Upitali smo ponovno naše članove: Jeste li do sada dobili poticaje za plaće za 4. mjesec?

Ovo su rezultati:

Nešto iznad 60% odgovorilo je potvrdno. Njima možemo pridružiti još 10% koji javljaju da su dobili poticaje još prošli tjedan. Ono što zabrinjava jest činjenica da gotovo 25% ispitanika još uvijek NIJE dobilo poticaje, a skoro 5% je dobilo samo djelomičnu isplatu. To dovodi u zabrinjavajući položaj gotovo 30% poduzetnika i sve njihove zaposlenike.

Koji je razlog, nedostaje li državi novca? Na ovo pitanje je hitno potreban odgovor. A potrebno je i pripremiti cijeli sustav za iduće mjesece kako bismo izbjegli ovakvu konfuziju i oprečne informacije. Kada bi ijedna tvrtka u privatnom sektoru na ovakav način poslovala, bila bi pod rizikom kazni, tužbi ili čak pred zatvaranjem. U mjesecima u kojima je svaki prihod važan za preživljavanje, apeliramo da se ovakvi propusti više ne događaju. Potrebno je da svaka mjera bude jasno i transparentno definirana i provedena!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA