29.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGeneralni direktor Hrvatskih voda proglašen počasnim građaninom Općine Mljet

Generalni direktor Hrvatskih voda proglašen počasnim građaninom Općine Mljet

Općina Mljet danas slavi Dana općine i blagdan svetog Pavla svog zaštitnika. Tim povodom je na otočiću Sveta Marija održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je počasnim građaninom Mljeta proglašen generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đurković.

U svom govoru, načelnik Općine Mljet Đivo Market osvrnuo se na prošli saziv Općinskog vijeća i protekli mandat, istaknuvši kako je bio izuzetno uspješan.

“To je zasigurno najsvjetlije vrijeme u povijesti općine, riješili smo dugove, stvorili prostorne planove i napravili predispozicije za razvoj. Budući da je bilo vrijeme pandemije, bilo je teško, kao i svuda, ali uspjeli smo”, kazao je Market zahvalivši stožeru civilne zaštite kao i svim općinskim službama, tri komunalne tvrtke, Javnoj vatrogasnoj postrojbi, Turističkoj zajednici, DVD-ovima, ali i NP Mljet.

Načelnik Market je najavio i nastavak projekata, pritom posebno izdvojivši nadogradnju osnovne škole u Babinom Polju s prostorom za dječji vrtić, izgradnju novog vatrogasnog doma na lokaciji Žukovac, pretovarne stanice i reciklažnog dvorišta.

“Posebno zahvaljujem našem županu i županiji, koji su uvijek uz nas i na raspolaganju i vjerujem kako će Mljet u predstojećem razdoblju doživjeti potpuni razvitak i obnovu”, zaključio je mljetski načelnik.

“Veliko mi je zadovoljstvo da vam mogu čestitati vaš dan i uputiti želju za daljnjim razvitkom u ime predsjednika Hrvatskog sabora i Vlade RH”, kazao je župan Nikola Dobroslavić te nastavio:

“Još jednom smo se danas osvjedočili o ljepoti otoka, ali i o iznimnoj brizi koju načelnik i njegovi suradnici vode o otoku, kao i velikoj umješnosti u vođenju politike i razvoja. Čestitam načelniku i Općinskom vijeću na potvrdi koju su dobili od građana, a ona je zasigurno rezultat svega onog što je rukovodstvo radilo kroz proteklo razdoblje.”

Župan je istaknuo kako je suradnja Općine i Županije i ministarstava bila izvrsna, dodavši kako je Županija nastojala pomoći u svemu jer nastoji približiti Mljet kopnu, a u tom smislu je istaknuo čvor Prapratno koji će tome pridonijeti po završetku Pelješkog mosta i pristupnih cesta.

“Mi ćemo i dalje biti suradnici, na raspolaganju smo, a imamo dobra iskustva. Državna vlast ima sluha za našu županiju, a pred nama je razdoblje u kojem nam je na raspolaganju oko 185 milijardi kuna iz proračuna EU i Mehanizma za oporavak i otpornost. To je velika prilika i za našu državu i za županiju pa tako i za otok Mljet”, zaključio je župan Dobroslavić.

Na sjednici su nazočili i glavna savjetnica Ministra gospodarstva i održivog razvoja Anja Bagarić, direktorica VGO za slivove Južnog Jadrana Irina Putica, načelnici općina Župa dubrovačka i Ston, Silvio Nardelli i Vedran Antunica, direktori županijskih tvrtki i ustanova, glavni ekonom Dubrovačke biskupije Tomislav Sikavica i brojni drugi uzvanici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA