31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiFranković u Saboru: Predloženim amandmanima zaštiti ćemo turističke vodiče

Franković u Saboru: Predloženim amandmanima zaštiti ćemo turističke vodiče

Gradonačelnik Mato Franković, ujedno i jedini saborski zastupnik s područja grada Dubrovnika, danas je u Hrvatskom saboru sudjelovao u raspravi o izmjenama Zakona o pružanju usluga u turizmu.

Sukladno ranije održanom sastanku s predstavnicima Društva turističkih vodiča Dubrovnik, kada je gradonačelnik dao punu podršku njihovoj inicijativi kojom su tražili izmjene Zakona o pružanju usluga u turizmu kako bi se zaštitili lokalni turistički vodiči, danas je gradonačelnik predložio dva amandmana na navedene izmjene Zakona.

Prvi amandman odnosi se na polaganje ispita te je Franković predložio obvezu polaganja u pet regija u odnosu na sadašnji prijedlog da se uvede jedan ispit za cijelu Republiku Hrvatsku.

Drugi amandman se odnosi na obvezu znanja jezika. Umjesto sadašnjeg prijedloga u kojem stoji kako se hrvatski jezik mora poznavati u dostatnoj mjeri predložio je da se hrvatski jezik mora poznavati u razini B2 prema stupnjevima zajedničkog europskog referentnog okvira.

Cilj predloženih amandmana jest zaštita lokalnih vodiča koji ne samo što tumače stariju povijest Grada nego itekako vjerno svjedoče noviju povijest, posebno Domovinski rat te kao najbolji poznavatelji lokaliteta doprinose podizanju kvalitete usluge svake destinacije!

 

Gradonačelnik Franković u Hrvatskom saboru: Predloženim amandmanima na izmjene Zakona o pružanju usluga u turizmu zaštitit ćemo turističke vodiče!

📢 Gradonačelnik Franković u Hrvatskom saboru: Predloženim amandmanima na izmjene Zakona o pružanju usluga u turizmu zaštitit ćemo turističke vodiče! ⬇⬇⬇

Posted by Grad Dubrovnik on Thursday, March 18, 2021

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA