24.8 C
Dubrovnik
Subota, 24 srpnja, 2021
NaslovnicaVijestiFranković sa suradnicima isprobao sprave i novouređenu hodačku stazu u Solitudu

Franković sa suradnicima isprobao sprave i novouređenu hodačku stazu u Solitudu

Na potezu od JC Orsan do Plaže Mandrač staza je označena tablama i opremljena fitnes spravama, LED svjetiljkama, koševima za otpatke i stalcima za bicikle te stolićem i klupom za prematanje i dojenje Uz Svjetski dan kretanja, koji se obilježava na današnji dan 10. svibnja, dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima obišao je novouređenu hodačku stazu ‘Hodanjem do zdravlja’, koja je opremljena u sklopu projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ”Živjeti zdravo”, u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko – neretvanske županije.

– Grad Dubrovnik u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo DNŽ postavio je sprave za vježbanje. Grad je ovo platio 80 tisuća kuna, a Zavod isto toliko. Ovdje su postavljene točno tipske sprave sukladno strategiji sporta. Cijeli niz gradova u Republici Hrvatskoj na današnji dan kroz ovaj projekt promiče kretanje kao jednu od važni funkcija budući da po indexu pretilosti i dalje imamo problema. Upravo zbog toga se kontinuirano promovira sport i zdravo življenje – kazao je gradonačelnik Franković.

Staza u Solitudu, na potezu od JC Orsan do Plaže Mandrač, označena je tablama te opremljena spravama za istezanje, kardiovaskularne i vježbe snage, kao i fitnes setom za osobe u invalidskim kolicima. Staza je ujedno opremljena LED svjetiljkama, koševima za otpatke i stalcima za bicikle te stolićem i klupom za prematanje i dojenje. Sprave su postavljenje na dvije lokacije – u Solitudu (istezalište i kupalište), te na plaži Mandrač.  

Podsjetimo, HZJZ je kroz Nacionalni program „Živjeti zdravo“ osmislio javnozdravstvenu akciju „Hodanjem do zdravlja” i implementirao ju u svim županijama RH. Cilj je naglasiti blagotvoran utjecaj i koristi hodanja, kao osnovnog oblika kretanja čovjeka, koja je često zanemarena u paleti brojnih tjelesnih aktivnosti, te potaknuti i pokrenuti redovito organizirano grupno hodanje pod stručnim vodstvom u svim županijama.

Ova aktivnost je namijenjena pripadnicima svih dobnih skupina i promiče važnost redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje od najranije dobi kako bi se stvorili preduvjeti da tjelesno aktivno dijete odraste u tjelesno aktivnu odraslu osobu.   HZJZ je kroz projekt „Živjeti zdravo“ osigurao bespovratna sredstava iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014.–2020. godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić