30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiFRANKOVIĆ ODGOVARA BALIJI: Niste objasnili zašto ste slali prijeteće poruke zamjenici Tokić

FRANKOVIĆ ODGOVARA BALIJI: Niste objasnili zašto ste slali prijeteće poruke zamjenici Tokić

Nakon jutrošnje konferencije Marka Balije iz tvrtke Consultants d.o.o. na kojoj je kazao kako su jučer gradonačelnik Mato Franković i pročelnik Zdenko Medović iznijeli neistinite navode i uvrede te kako najviše zamjera gradonačelniku i zamjenici Tokić što se miješaju, bez zakonske ovlasti, u rad samostalnog Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, ponovno je reagirao i gradonačelnik. Između ostalog je kazao kako je Balija želio izvršiti pritisak na gradske vijećnike kako bi izglasali prodaju gradskog zemljišta koje je potrebno investitoru za gradnju hotela.

-Nisam detaljno popratio konferenciju, moram biti iskren. Međutim koliko su mi moji suradnici kazali da nije objasnio zbog čega je slao prijeteće poruke zamjenici kojoj je dao rok u kojemu bi se njegovi uvjeti trebali valjda prilagoditi GUP-u, nije dao tu informaciju. Čuo sam da je dijelio mail-ove koje je dobio u poštanskom sandučiću. Dakle, sve je tu jasno, mi pritisak investitora nećemo podržavati, ni sada, a ni u budućnosti. Vidio sam jučer zanimljivu izjavu u kojoj gospodin Balija kaže da je prodaju dogovorio sa mnom, a istovremeno tvrdi da ga ja opstruiram, to je malo u koliziji i naravno da se prodaja ne može dogovoriti. Prvo radi se o raspolaganju zemljištu u vlasništvu Grada, i to je glavni razlog zašto sam ja, službe, zamjenice i svi ostali sudjelovali u procesu – izjavio je gradonačelnik.

Što se tiče zemljišta u Uvali Lapad koje je na susjednoj čestici od investitora, rekao je kako se treba prvo raspisati natječaj.

-Za budućim raspolaganjem toga zemljišta se treba raspisati javni natječaj koji nikom ne garantira da će upravo on biti najpovoljniji ponuditelj. Ne može netko tvrditi da ste vi nešto opstruirali što nije došlo ni do trenutka raspisivanja javnog natječaja na kojemu može bilo tko pobijediti i to sve demantira gospodina Baliju. Ne znam iz kojega razloga je on želio sazvati pressicu i demantirati nešto što uopće nije demantirao, je li vršio pritisak, jest. Nije mu se sviđao prvi uvjet vezan za promet, sad mu se ne sviđa uvjet vezan za podrumsku etažu – rekao je Franković.

Novinari su upitali gradonačelnika otkuda mu službeni policijski zapisnik u kojemu se navode prijetnje zamjenici Tokić.

-Zamjenica Orlanda Tokić je prijavila gospodina Baliju i nakon što je završena obrada cijele prijave, ona je dobila dokument tj. policijski zapisnik koji je uručen između ostalog njoj, odnosno strankama u postupku. Tako je zamjenica dokument pokazala i meni. Tada sam saznao i da Balija ima mail korespondencije između mene i pročelnice Vlašić.

Je li gradonačelnik prekršio zakon i Statut Grada Dubrovnika?

-To su ljudi koji ne poznaju pravo i pravila, mislim u biti da ih dobro poznaju, ali namjerno, zlonamjerno žele okrenuti spin u drugom smjeru. Ja kao gradonačelnik Grada Dubrovnika ako sam nekome sukladno ovlastima koje mi je dao statut Grada Dubrovnika dao punomoć i mogućnost da radi lokacijsku dozvolu na zemljištu koje je u vlasništvu djelomično Grada Dubrovnika onda imam svaki pravni interes na ovom svijetu da sudjelujem u postupku kao stranka, a stranka u postupku je Grad Dubrovnik.

Gradonačelnik je napomenuo kako je Balija već prilagodio određene stavke koje su se tražile od njega, a sljedeće je izdavanje lokacijske dozvole za Hotel Sumratin.

-Mi smo svoj posao završili, interes Grada je da se poštovao GUP i u prvoj i u drugoj zoni. Međutim, na kraju mislim da je ovo uistinu bio pritisak na gradske vijećnike jer sada će on sigurno postaviti pitanje gradskim vijećnicima kako ćete vi reći da ste protiv prodaje zemljišta, a Gradsko vijeće može biti za prodaju, ali ne mora biti za prodaju – zaključio je gradonačelnik Mato Franković.

Marko Balija: mail mi nije poslala Silva Vlašić nego zviždač s anonimnog printera

Gradonačelnik nekretninskoj mafiji poručio: Gospodo draga, vaše je vrijeme prošlo!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA