32.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiFranković o izvrsnom početku turističke sezone: Brojke lagano rastu, ali i dalje...

Franković o izvrsnom početku turističke sezone: Brojke lagano rastu, ali i dalje ostajemo posvećeni kako bi iste bile na održivoj razini

Gradonačelnik Mato Franković osvrnuo se putem objave na društvenoj mreži Facebook, na početak turističke sezone, koji je okarakterizirao kao izvrstan.

“Turistička sezona 2024. započela je značajno ranije u odnosu na 2023. godinu. Svemu tome doprinijela je odlična koordinacija Gradske uprave, Turističke zajednice i Uprave Zračne luke Ruđer Bošković. Nakon odličnog ožujka, iza nas je i izvrstan travanj.

Ne mislim kako se uspjeh destinacije mjeri isključivo brojkom ostvarenih noćenja, ona je samo jedan od pokazatelja, ali kad toj brojci dodamo i ostvareni promet Dubrovnik Passa i ulaznica za zidine slika nam je puno jasnija.

Travanj smo završili sa sljedećim pokazateljima:

23% povećanje noćenja

41% povećanje prodanih Du Pass

26% povećanja prodanih ulaznica na zidine

Brojke lagano rastu, ali i dalje ostajemo posvećeni kako bi iste bile na održivoj razini. Upravo u tome su nam ključni alati upravljanja posjetiteljima u povijesnoj jezgri. Lijepo je bilo ovih dana vidjeti kako, kada se brojka posjetitelja u povijesnoj jezgri popne iznad 9000 posjetitelja, nema začepljenja na vratima od Pila, po Stradunu se može normalno šetati, a upravo je to bio cilj – pomiriti kvalitetu pružene usluge, kvalitetu života i zadovoljstvo svih dionika u turizmu.

Nastavljamo raditi i dalje s ciljem rješavanja prometnih problema oko povijesne jezgre. Pred nama je sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se vjerujem donijeti odluka o uvođenju zone posebnog prometnog režima čime bi smanjili pritisak automobila prema povijesnoj jezgri, a uvjeren sam samim tim smanjili bi i brojne prometne probleme koji nas posljedično muče od Babinog kuka do Ilijine glavice.

p.s. Pozdrav svima koji kao i prošle godine imaju teorije zavjere:

1. Ima gostiju, ali ne troše (brojke prodanih ulaznica za zidine i DuPass sve kažu)

2. Previše je gostiju (kao da su zaboravili 2017. i prije, nek samo usporede fotografije)

3. I ova sezona će nam biti lošija od prošlogodišnje

4. Smiješak za one kojima je referentna 2019. godina. Svaka godina nosi svoje izazove”, poručio je gradonačelnik.

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA