30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiFRANKOVIĆ: Danas se upućuje Ministarstvu moj prijedlog vezan za putovanja iz Velike...

FRANKOVIĆ: Danas se upućuje Ministarstvu moj prijedlog vezan za putovanja iz Velike Britanije

Gradonačelnik Mato Franković napisao je kako se nastavlja raspravljati o njegovoj inicijativi prema kojoj bi Hrvatska sklopila bilateralni sporazum s Velikom Britanijom koji bi omogućio normalizaciju putovanja. Nakon razgovora dviju strana danas će takav prijedlog biti upućen na Ministarstvo vanjskih poslova.

-Današnje medijsko izvješće – velik broj britanskih medija ističe kako su Španjolci donijeli odluku prema kojoj su dopustili dolazak gostiju iz Velike Britanije u Španjolsku. Istovremeno prenose izjavu Borisa Johnsona o omogućavanju putovanja te ističu moj prijedlog Vladi Republike Hrvatske za sklapanje bilateralnog sporazuma s Velikom Britanijom te normalizaciju putovanja između Velike Britanije i Republike Hrvatske.

Odgovorno tvrdim da ovakvu razinu besplatne promocije nema niti jedan grad u Republici Hrvatskoj, a moji politički kritičari nek pronađu jedan grad s boljom promocijom te nas o tome sve skupa obavijeste.

Međutim, osim promocije moramo nastaviti raditi kako bi se što prije reaktivirala putovanja. Nakon što je na moju inicijativu upućenu Stožeru ukinuta zabrana uplovljavanja cruisera u hrvatske luke jučer je također, na moj prijedlog Hrvatski zavod za javno zdravstvo ukinuo obvezu 14 dnevne karantene za britanske državljane.

Ministar vanjskih poslova Goran Grlić Radman obavijestio me kako je jučer razgovarao s engleskim ministrom vanjskih poslova o sklapanju bilateralnog sporazuma s Ujedinjenim Kraljevstvom kako bi se uspostavili jasni protokoli putovanja. Danas upućujemo prijedlog navedenog sporazuma Ministarstvu vanjskih poslova.

Dok drugi maštaju, smišljaju, podmeću mi ne stojimo na mjestu jer se stvari maštajući nikad neće realizirati – napisao je na facebooku Mato Franković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA