29.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiFRANKOVIĆ: Cilj je do 2024. uvesti jednosmjensku nastavu u svim osnovnim školama

FRANKOVIĆ: Cilj je do 2024. uvesti jednosmjensku nastavu u svim osnovnim školama

Gradonačelnik Mato Franković održao je radni sastanak s ravnateljicama osnovnih škola te ravnateljicama dječjih vrtića na području Grada Dubrovnika. 

Glavna tema sastanka bila je priprema za novu za novu školsku odnosno predškolsku godinu. Ujedno, gradonačelnik je izvijestio ravnateljice o daljnjim planovima gradske uprave u poboljšanju osnovnoškolskog i predškolskog standarda. 

Nakon što je izgrađena Osnovna škola Montovjerna, koja je prva nova škola izgrađena nakon više od 30 godina, Grad Dubrovnik u rujnu započinje s izgradnjom nove škole u povijesnoj jezgri u ulici Ilije Sarake, a projekt obuhvaća i rekonstrukciju postojeće škole Marina Getaldića.

Sukladno najavi ministarstva znanosti i obrazovanja o dodjeli bespovratnih sredstava u nadolazećem razdoblju, a na ime povećanja standarda u osnovnoškolskim i predškolskim ustanovama, Grad Dubrovnik pripremit će za natječaj sljedeće projekte:

– dogradnja osnovne škole Mokošica – pred ishođenjem građevinske dozvole

– izgradnja vrtića Pčelica –  ishođena građevinska dozvola

– izgradnja vrtića Komolac – izrađeno idejno rješenje

– dogradnja osnovne škole Ivan Gundulić – u pripremi potrebna dokumentacija 

– dogradnja osnovne škole Orašac i izgradnja sportske dvorane – ishođena građevinska dozvola za školsku dvoranu i u pripremi izrada dokumentacije za dogradnju osnovne škole 

Cilj grada Dubrovnika je da do 2024. godine u sve osnovne škole uvede u režim nastave u jednoj smjeni dok bi svi vrtići trebali u potpunosti ispunjavati pedagoške standarde.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA