34.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiFOTO: Župan Dobroslavić na tematskoj sjednici Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora

FOTO: Župan Dobroslavić na tematskoj sjednici Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora

U hotelu Croatia u Cavtatu održana je tematska sjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, a u sklopu petog Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu.

Tema sjednice bili su kratki lanci opskrbe hranom u kontekstu plasmana lokalno proizvedenih proizvoda kroz ponudu ruralnog turizma u Republici Hrvatskoj.

Okupljenima se uvodno obratio župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić izloživši poljoprivredne aktivnosti na području Dubrovačko-neretvanske županije te potpore i projekte koje Županija provodi u ovom segmentu gospodarstva.

‘Poljoprivreda je druga gospodarska grana naše županije, odmah nakon turizma. Naša županija ima velike potencijale, na području doline Neretve, Konavala, ali svakako i Pelješca i Korčule. Ono što moramo je istaknuti je pitanje plasmana određenih naših proizvoda na tržištu. Imamo veliki potencijal u marikulturi, osam vinogorja u Županiji, jako velike potencijale u pčelarstvu i maslinarstvu. Nastojimo sustavno pristupati svim područjima, kako kroz posebne studije, tako i naš Plan razvoja koji smo donijeli u prosincu prošle godine’, istaknuo je, između ostaloga, župan Nikola Dobroslavić.

Uz župana Nikolu Dobroslavića, svoja iskustva, ali projekte iznijela je i ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić.

Uz predsjednicu Odbora za poljoprivredu Marijanu Petir, potpredsjednicu Ružicu Vukovac te članove Odbora, sjednici su nazočili i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove Ministarstva turizma Monika Udovičić te predsjednica Udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijana Katica.

Uz župana Dobroslavića i ravnateljicu Milić, ispred Dubrovačko-neretvanske županije u radu sjednice sudjelovali su i pročelnik Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i more Ivo Klaić, direktorica Centra za poduzetništvo DNŽ Karmen Kutnjak te Ivo Mujo, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more, ujedno predsjednik Udruge Agroturizam Konavle.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA