33.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiFOTO: Udruga za promicanje prirodnih znanosti diplomama nagradila svoje učenike

FOTO: Udruga za promicanje prirodnih znanosti diplomama nagradila svoje učenike

Udruga za promicanje prirodnih znanosti u ljetnikovcu Bunić-Kaboga održala je dodjelu diploma učenicima koji su pohađali nastavu 2021.-2022.g.

Udruga za promicanje prirodnih znanosti, organizira predavanja za učenike koji u predmetima matematika, fizika, kemija i biologija ostvaruju nadprosječne rezultate, pokazuju poseban interes za navedene nastavne predmete, te koji posjeduju mogućnosti koje se mogu još više razviti intenzivnim radom. Osnovnoškolci i srednjoškolci koji su prošli kroz nastavu Udruge ostaju u kontaktu, razmijenjuju iskustva i međusobno su pomažu u budućem obrazovanju.

Nakon dodjela diploma neki od učenika koji su ranije već prošli kroz nastavu Udruge potpisali su ugovore za stipendiranje tijekom studiranja.

Udruga se posebno zahvalila gospođi Gordani Vetmi, predstavnici Zaklade Caboga Stiftung za Hrvatsku, na velikom doprinosu i potpori bez koje bi bilo nemoguće ostvariti programe i ciljeve Udruge.

U ime Udruge doc.dr.sc. Ivona Milić Beran, obratila se nazočnima i istaknula: „Udruga je svjesna da su njeni članovi pravi odlikaši, iza njihove ocjene stoji stvarno znanje i kontinuirani rad. Svjesni smo, također da su vaši roditelji važna karika u radu Udruge, oni su vas usmjerili prema radu i stjecanju znanja. Bez znanja nema napretka, znanje je izvor osobnog zadovoljstva i sreće, ove činjenice trebamo svi isticati. Naši učenici i njihovi roditelji to znaju i u takvom okruženju je divno raditi. Ponosni smo što su naši nekadašnji članovi, a sada stipendisti Zaklade Caboga Stiftung, uspješni studenti sljedećih fakulteta: Elektrotehnike i računarstva, Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Medicinskog fakulteta i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu.  Privilegij je biti dio života ovih mladih ljudi, pratiti njihov put od sedmog razreda osnovne škole do završetka studija.

Također Udruga se posebno zahvaljuje gosparu Ivu Felneru, koji nažalost ove godine nije nazočan na našoj svečanosti, ali želimo istaknuti da njegova potpora nadahnjuje svih nas da uložimo još veći trud i zalaganje u obrazovanje djece koja su budućnost svih nas.“

Cilj nam je okupiti učenike koji žele učiti više, na zanimljiv i drukčiji način, nadalje ohrabriti, potaknuti i pomoći učenicima da zavole i ostanu u svijetu prirodnih znanosti.

I ove godine Udruga otvara vrata novim znatiželjnim prirodoljupcima koji žele proširiti svoja znanja iz fizike, kemije, biologije i matematike.

Svi zainteresirani učenici od sedmog razreda osnovne škole do trećeg razreda srednje škole mogu se pridružiti i biti dio jedne lijepe znanstvene priče.

Prijavnica za upis nalazi se na službenoj stranici Udruge za promicanje prirodnih znanosti. https://www.prirodne-znanosti-dubrovnik.com/ .

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA