13.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 5 prosinca, 2021
NaslovnicaKulturaFOTO: Izložbom "Izvan okvira" otvoreni 8. dubrovački Dani kreativnih i kulturnih industrija

FOTO: Izložbom “Izvan okvira” otvoreni 8. dubrovački Dani kreativnih i kulturnih industrija

U Lazaretima su danas poslijepodne i službeno otvoreni Dani kreativnih i kulturnih industrija (DKKI) i to izložbom fotografija Ivana Mihaljevića Izvan okvira, posvećenom posvetio poznatim anti-likovima, legendarne Noćne more te Nemoguće eMisije.

Fotograf i videoumjetnik Ivan Mihaljević izložio je seriju portreta Jarana, Cro Roma, Remza, Lakyja, Cezara i Anđe, a sam je kao snimatelj sudjelovao u snimanju legendarnih emisija.

– Vjerujem da većina vas poznaje likove iz Malnarove Noćne more, odnosno kasnije Nemoguće eMisije. Tamo sam radio kao snimatelj i uspio sam doći u osobni kontakt s nekim od likova i zabilježio sam njihov život izvan okvira. Okvir se inače računa kao neki televizijski kadar, kao televizijska emisija, a ovdje ima fotografija koje govore o njihovom životu izvan televizijskog kadra. Nadam se da će Vam izložba biti zanimljiva, kazao je autor na otvaranju.

Izložbu je otvorila dogradonačelnica Jelka Tepšić koja je istaknula kako sinergija koja je vidljiva iz ove manifestacije koja se po 8. put održava u Gradu dolazi do izražaja.

“DKKI su jedno odlično mjesto na kojem se može sudjelovati, naučiti, izmijeniti mišljenja i na kraju imati jedan lijepi doživljaj”, kazala je Tepšić i otvorila izložbu.

Potom su Slobodan Begić na violini te Denis Ajduković na kontrabasu izveli skladbu “Adio pameti!”, skladatelja Slobodana Begića. Prethodno su otvaranje plesnim točkama razigrale plesačice Plesnog studija Lazareti.

Organizator DKKI je Dubrovačka razvojna agencija – DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom te institucijama, udrugama i pojedincima iz kulturnog, kreativnog i umjetničkog područja djelovanja. Tijekom slijedećih nekoliko dana do 26. studenog na raznim lokacijama događat će se zanimljivi programi.

Počinju Dani kreativnih kulturnih industrija. Jedva čekamo!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić