5.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
NaslovnicaVijestiFOTO: 70. GODINA HGSS-a Hrabri Dubrovčani iskusili jutarnji adrenalin spuštanja niz Lužu

FOTO: 70. GODINA HGSS-a Hrabri Dubrovčani iskusili jutarnji adrenalin spuštanja niz Lužu

Povodom 70. rođendana Hrvatska gorska služba spašavanja organizirala je spuštanje građana i turista užetom niz zvonaru Luža na Stradunu. Nekolicina Dubrovčana ohrabrila se i iskusili su jedinstven osjećaj spuštanja niz Lužu imajući tako puno povjerenje u HGSS-ovce kojima su se prepustili.

Kristina Matijašević kazala je kako joj je ovo bilo neopisivo iskustvo i da je jako sretna i zadovoljna što je mogla iskusiti ovakav način adrenalina, a ovo joj nije prvi put da se spušta, napravila je to i niz zidine.

Događanje je samo jedan od niza događaja kojim će HGSS proslaviti ovu veliku obljetnicu.

Spuštanje užetom odnosno, abseil jedna je od temeljnih tehnika kojom se koriste članovi HGSS-a prilikom alpinističkih aktivnosti, speleospašavanja, ali i mnogih drugih zahtjevnih situacija. Osim edukativnog dijela spuštanja niz Lužu uz nadzor članova Službe, Dubrovčani, kao i svi sretni prolaznici, mogli su iskusiti neopisiv osjećaj međusobnog povjerenja koji HGSS-ovci imaju dok svakodnevno stavljaju život u ruke jedni drugima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]