31.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaFESTIVAL SOLI U GRADU U Luži otvorena izložba fotografija "Sea&Sirens"

FESTIVAL SOLI U GRADU U Luži otvorena izložba fotografija “Sea&Sirens”

Izložba “Sea & Sirens” njemačkog novinara i fotoreportera Bodo Mullera, koji se publici diljem svijeta predstavlja pod umjetničkim imenom Wim Westfield otvorena je večeras u Luži. Radi se o izložbi fotografija koja je prethodno predstavljena publici na Festivalu soli u Stonu, a mnoge od prikazani fotografija nastale su na hrvatskoj obali.

Na 33 fotografije velikog formata, a koje su nastale diljem svijeta, posebice na Havajima, Polineziji, Kubi i Južnoj Africi, prikazani su neki od najljepšim valova svijeta kao i modeli koji i bez opreme rone u oceanske dubine ili plivaju s divljim životinjama.

Osim ovih na izložbi su prikazane i fotografije nastale na dubrovačkom području posebice u Stonu, u kojem se isprepliću prirodne ljepote i ljepote ženskog tijela.

Zamjenica gradonačelnika Jela Tepšić kazala je kako je Muller itekako povezan s hrvatskog obalom te da je upravo u Hrvatskoj radio brojne reportaže.

“Ova izložba nastala je zapravo na poticaj gospodina Marija Knega koji je svojim prijateljstvo omogućio da gospodin Muller svoje fotografije izloži i u Dubrovniku. Izložba je prethodno postavljena u Stonu, u okviru Festivala soli. Danas je predstavljen i niz fotografija nastalih u solani u Stonu. Zbog atraktivnih modela snimanje tih fotografija u solani pretvorilo se u pravu atrakciju i izazvalo veliku pažnju”, kazala je Tepšić.

Autor fotografija Bodo Muller kazao je kako se u Hrvatskoj osjeća skoro pa kao kod kuće.

“Mnogo sam puta boravio u Hrvatskoj i Dubrovniku. Dalmacija je prepuna prelijepih lokacija. Izuzetno volim raditi na hrvatskoj obali” kazao je te istaknuo kako je izložba postavljena u Stonu bila izuzetno posjećena.

“Stanovnici Stona bili su iznenađeni moji novim pogledom na Ston i na solanu. Radili smo tamo prije dvije, tri godine i tad nisu shvaćali što radim, no fotografije su ih oduševile i ponudile im jedan novi pogled na Ston”, kazao je te dodao kako Hrvatska ima izuzetno lijepo, kristalno čisto more.

“Hrvatska mi je najdraža država svijeta za fotografiranje”, kazao je.

Izložbu je otvorio Dean Tošović.

“Uvijek nešto iz Grada odlazi negdje drugo, drago mi je da za promjenu nešto iz Primorja došlo u Grad. Svi mi fotografi u Dubrovniku opsjednuti smo morem i njegovom snagom, znamo kolika je borba tako nešto uhvatiti. Tu ljepotu i plavetnilo mora ukomponirati s iskonskom erotičnošću ženskog tijela i spojiti to u jedno je pravi izazov. Na fotografijama ćete naći od Orebića, Stona, Lopuda. Pomalo mi je neugodno jer je ovo svima nama dostupno, svatko od nas je mogao ovo raditi”, kazao je Tošović te dodao kako se radi o fotografijama razvijenima u kemikalijama.

“To je danas rijetkost. Ovo su slike koje su printane na starim printerima, razvijene u starim kemikalijama i onda zalivene specijalnim akrilom kako bi se dobio ovakav efekt, što je vrijedno dubokog poštovanja”, kazao je Tošović.

Izložba je organizirana u suradnji Festivala soli Ston 2022. i Kinematografa Dubrovnik, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Dubrovnika i moći će se razgledati do 30. rujna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA