14.8 C
Dubrovnik
Petak, 1 ožujka, 2024
NaslovnicaLifestyleSEDMO IZDANJE GOOD FOOD FESTIVALA Radionica i izvrsne hrane neće nedostajati, najavljene...

SEDMO IZDANJE GOOD FOOD FESTIVALA Radionica i izvrsne hrane neće nedostajati, najavljene i brojne pogodnosti za domaće turiste

Danas je u Lazaretima održana konferencija za medije Grada Dubrovnika i Turističke zajednica grada Dubrovnika na kojoj su zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić predstavile promotivnu kampanju za hrvatsko tržište koja je u tijeku “Pozno ljeto u Dubrovniku” – “Dubrovnik, tamo gdje je srce”, a koja uključuje brojne pogodnosti i popuste te nadolazeće, sedmo izdanje Good Food Festivala od 24. do 27.rujna. Budući da su domaći turisti na prvom mjestu top liste najbrojnijih turista u Dubrovniku od početka godine te su čak ostvarili i 5 % više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine naglasak je upravo na hrvatskom tržištu.


„S popustima smo krenuli već u lipnju i imali smo odličan odaziv hrvatskog tržišta. Slika Dubrovnika kao skupe destinacije kroz protekle godine bila je vrlo često potencirana. Kako našim angažmanom tako i angažmanom svih ostalih dionika turizma, poglavito kulturnih ustanova uspjeli smo pokazati da su Hrvati iznimno dobrodošli u Dubrovniku. Jako nam je drago da smo kroz njihove komentare, postove na društvenim mrežama i osobne komentare vidjeli kako su se naši državljani u Gradu osjećali vrlo ugodno. Od početka godine u Dubrovniku je boravilo gotovo 34 tisuće turista iz Hrvatske, ostvareno je preko 113 tisuća noćenja, što je pet posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine. Ti rezultati bili su nam motiv da se kampanja s početka ljeta ponovi i u ovom periodu. Uz pogodnosti, drugi dobar razloga za organizaciju jedne ovakve kampanje u ovom periodu je i Good Food Festival koji je iz epidemioloških razloga premještan u raniji termin, kako bi se dio aktivnosti mogao odvijati na otvorenom“ zaključila je Tepšić te potom predstavila dobre razloge za posjet Dubrovniku u rujnu.

Navedene pogodnosti odnose se na period od 15. do 30 rujna, a iste će pogodnosti vrijediti i za vrijeme akcije „Tjedan odmora vrijedan“ koju će u periodu od 16. do 25. listopada organizira Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica.

Sve muzejske ustanove Grada Dubrovnika ponudile su jedinstvenu, objedinjenju ulaznicu koja će iznositi 50 kuna, a s njom će se moći posjetiti Knežev dvor, Pomorski muzej, Etnografski muzej, izložbe Arheološkog muzeja u tvrđavi Revelin, Prirodoslovni muzej, Dom Marina Držića i Umjetničku galeriju, dok će ulaznica za Muzej Domovinskog rata na Srđu iznositi 15 kuna. Osigurane su pogodnosti vezane za Dubrovnik Card. Tako će se online kupnjom dvije ili više dnevnih kartica, jedna dobiti gratis. Akciji se pridružio i Dubrovački simfonijski orkestar koji će ponuditi akcijske cijena ulaznica za svoje koncerte uključujući i festivalom „Dubrovnik u pozno ljeto“, odnosno popust od 25 posto. U akciji će sudjelovati i Kazalište Marina Držića s besplatnom izvedbom predstave „Žena bomba“ 25. rujna te popustom na određeni broj karata, kao i Kinematografi Dubrovnik s nastavkom sniženih cijena.

U istom periodu ulaznica za Rezervat Lokrum i prijevoz brdom iz stare gradske luke iznosit će 100 kuna, dok će cijena ulaznice kupljenja u Portoču iznositi 75 kuna, a u vrijeme trajanja akcijskog popusta djeca do 15 godina imat će besplatni ulaz. Kad su pak u pitanja zidine, građani Republike Hrvatske moći će ostvariti popust i kupiti povlaštenu ulaznicu po cijeni od 50 kuna, koja će uključivati i ulaznicu za Lovrijenac, uz prethodno slanje zamolbe na e-mail Društva prijatelja dubrovačke starine. U istom periodu cijena ulaznice za Arboretum u Trstenom za hrvatske državljane iznosit će 30 kuna, a za strane državljane 50 kuna.

Direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Ana Hrnić potom je predstavila program sedmog po redu Good Food Festivala koji će ove godine održati od 24. do 27. rujna.

„Iz objektivnih razloga prebacili smo Festival na nešto raniji termin, a u programu će sudjelovati 35 ugostiteljskih objekata. S obzirom na epidemiju i financijsku situaciju organizacija ovogodišnjeg izdanja bila je nešto izazovnija, no vjerujem da smo uspjeli složiti program u kojem se svatko pronaći nešto za sebe“ kazala je Hrnić te pojasnila da će se od 21. do 27 rujna održavati Tjedan restorana, slatka ponuda, vinokušnje, festivalski doručci, a tijekom cijelog tjedna na Pilama će se nalaziti festivalske kućice.

Osim Tjedna restorana, ovogodišnji program uključivat će gastro ture i radionice u Deši, gastro kino program, pivske večeri uz street food u Dubrovačkoj pivovari te ostala zanimljiva događanja.

Festivalski program započinje u četvrtak 24. rujna, radionicom Udruge Deše u Lazaretima, gdje će svi zainteresirani moći naučiti kako napraviti kolač od mjendula, agrama i lavante, a istog dana svi zainteresirani moći će uživati u živoj glazbi uz street food i točeno pivo u Dubrovačkoj pivovari. Istoga dana, zaljublljenici u glazbu moći će uživati u Lazaretima uživati u koncertu Ines Tričković i sexteta Runjić in blue, a od 18 sati u Ljetnikovcu Bunić-Kaboga odražet se prezentacija projekta Slowfood-ce.

Drugog festivalskog dana, u petak 25. rujna, zainteresirani će u Udruzi Deša u Lazaretima moći naučiti kako se priprema kolač od kozje skute i smokava iz doline Neretve, a radionicu će voditi Tonka Matičević. U 19 sati u Restoranu Orsan ljubitelji slow fooda imat će priliku uživati u Ribarevoj večeri uz glazbu Pera Škobelja. Istoga dana u Dubrovačkoj pivovari od 14 sati pa do ponoći odvijat će se Barbaq & DBC Craft Beer uz glazbu Noe & Funkbalstera od 20 sati. Ovogodišnje izdanje Festivala donosi i filmski program, tako će u Kino Slavici od 20 sati prikazivati dokumentarni film Kuhanje povijesti.

Treći dan festivala, 26. rujna započinje još jednom radionicom Udruge Deše na kojoj će se pripremati lumblija autohtoni kolača s Korčule, a radionicu će voditi Sanja Protić. U 14 sati u konobi Veranda održati će se tematski ručak “Dalmacija u mom oku” uz degustaciju vina i prezentaciju pripreme soparnika te uz živu glazbu Trija Maro, Mihe i Đive, dok će se u 19:30 u Restoranu Urban &Veggie održati večer azijske kuhinje. I trećeg festivalskog dana u Dubrovačkoj pivovari odvijat će se Barbaq & Dbc Craft Beer, uz concert Little Sisters od 20 sati, dok će se od 20 sati u Kinu Slavica prikazivati film Glavni kuhar.

Festival završava u nedjelju, 27. rujna, radionicom Simulata moje babe iz Župe dubrovačke, koju će voditi Josipa Srijemsi, a ponovno će se održati i Barbaq & DBC Craft Beer u Dubrovačkoj pivovari ovaj put uz nastup DJ-a. Festival završava koncertom povodom Svjetskog dana turizma ispred crkve sv. Vlaha, na nastupit će B&P – Brass &Percussion septet Dubrovačkog simfonijskog orkestra s početkom u 19 sati.

Detaljni program sedmog izdanja Good Food Festivala možete pogledati ovdje, dok brošuru u kojoj su navedeni ugostiteljski objekti i njihove ponude možete pogledati ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA