29.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiEkonomska i trgovačka škola osvojila drugo mjesto na Međužupanijskoj GLOBE smotri

Ekonomska i trgovačka škola osvojila drugo mjesto na Međužupanijskoj GLOBE smotri

Ekonomska i trgovačka škola bila je domaćin Međužupanijske GLOBE smotra regije Jug koja je održana u prostoru Studentskog centra u ponedjeljak. Na smotri je sudjelovalo 11 škola, 4 osnovne i 7 srednjih škola s područja Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.  

Ekonomsku i trgovačku školu predstavljali su učenici Matej Ban, Katarina Bojanović i Antonela Lučić s mentoricom prof. Sanjom Ćulić. 

U programu otvaranja ove smotre, učenici Ekonomske i trgovačke škole izveli su igrokaz naziva Prekrasni novi svijet te plesnu točku na glazbu Michaela Jacksona, Earth song, čime su dodatno ukazali na užasne posljedice ljudske nebrige prema prirodi. 

Smotru je otvorila predstavnica Osnivača, Ana Čeović, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport DNŽ. Na smotri su sudjelovale ukupno tri škole s područja naše županije, osim iz Ekonomske škole, sudjelovali su timovi iz Gimnazije i Srednje škole Vela Luka.

S osvojenih 84,9 bodova za minuli rad Ekonomska i trgovačka škola na ovoj je smotri zauzela drugo mjesto od srednjih škola, nakon prvoplasirane Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole iz Zadra. Od osnovnih škola najbolja je bila Osnovna škola Josipa Pupačića iz Omiša.   

Ovogodišnji projekt koji se priprema u Ekonomskoj i trgovačkoj školi za državnu smotru i natjecanje koje će se održavati u svibnju, nosi naziv “Analiza klimatološkog ljeta 2022. u usporedbi s ljetom 2021.”  

Klimatske promjene su već prisutne tako da naši učenici kao budući ekonomisti, komercijalisti i poduzetnici moraju osvijestiti spoznaju da će njihov način rada i života itekako utjecati na dobrobit njihove budućnost. 

GLOBE program koji se u našim školama provodi kao izvannastavna aktivnost pomaže učenicima da kritičnije promatraju svijet oko sebe, nauče razlikovati potencijalne opasnosti i da djeluju na lokalnoj razini kako bi doprinijeli boljitku okoliša na globalnoj razini.      

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA