25.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDvorana OŠ Gruda opremljena je za sve vrste sportskih treninga i natjecanja

Dvorana OŠ Gruda opremljena je za sve vrste sportskih treninga i natjecanja

Sportska dvorana Osnovne škole Gruda opremljena je najnovijom sportskom opremom za održavanje svih vrsta treninga i natjecanja.

Naime, Ministarstvo turizma i sporta, sukladno provedenom Natječaju za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, donijelo je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava. Za projekt „Opremanja sportske dvorane Osnovne škole Gruda“ odobrena su sredstva sufinanciranja u iznosu od 299. 614,93 kune. Zajedno sa 247 tisuća kuna sredstava Dubrovačko-neretvanske županije za ovaj je projekt osigurano gotovo 550.000,00 kuna.

Projektom je omogućeno pregrađivanje trodijelne sportske dvorane kako bi se istodobno mogla održavati nastava za više razreda ili pak treninzi sportskih klubova. Opremljena je i glavna radna gimnastička zona, kardio zona te zona za grupno i individualno vježbanje. Nadalje, nabavljena je i sportska oprema za potrebe održavanja svih vrsta treninga i natjecanja svih vrsta sportova zastupljenih u Općini Konavle, a koji svoje treninge mogu izvoditi u sportskoj dvorani (judo, rukomet, stolni tenis, odbojka, nogomet, košarka, futsal).

Projektom su maksimalno iskorištene sve mogućnosti sportske dvorane kako za školske potrebe, tako i za individualne treninge, rekreaciju mladih i starijih osoba te su se izjednačili uvjeti stanovinka lokacijski izdvojene općine na krajnjem jugu Hrvatske s uvjetima provođenja sportskih aktivnosti i natjecanja u ostalim prometno boljim povezanim lokacijama na području naše zemlje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA