33.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaDvanaest školaraca čitalo je i pričalo s Lukom Paljetkom u Kabogi

Dvanaest školaraca čitalo je i pričalo s Lukom Paljetkom u Kabogi

Radionica za djecu Čitajmo i pričajmo priču zajedno koju je vodio književnik, pjesnik i prevoditelj, akademik Luko Paljetak, održala se proteklog vikenda u ljetnikovcu Bunić-Kaboga na oduševljenje svih polaznika.

Dvanaest školaraca u dobi od 8 do 12 godina proteklo subotnje i nedjeljno jutro provelo je u Kabogi, gdje su s cijenjenim dubrovačkim književnikom uživali ne samo u čitanju nekih od njegovih najpoznatijih djela, već i u crtanju, kreiranoj izložbi radova te kreativnom razgovoru kako o pročitanim pričama, tako i o svakodnevnim dogodovštinama iz njihovih mladih života.

Luko Paljetak je jedan od najplodnijih suvremenih hrvatskih književnika s preko 150 knjiga tiskanih do 2019. godine; objavio je četrdesetak zbirki pjesama, desetak zbirki pjesama za djecu, desetak grafičko-pjesničkih mapa, dva romana, a pisao je i drame, radiodrame, bajke za djecu, dječje i lutkarske igrokaze, haiku poeziju, feljtone, kazališne kritike, književnopovijesne studije i eseje, studije o lutkarskom kazalištu i dr.

Radionica je održana u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA