30.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDUNEA na završnom sastanku projekta MONITORIS3

DUNEA na završnom sastanku projekta MONITORIS3

Predstavnice Regionalne agencije DUNEA sudjelovale su u Norveškoj na završnom sastanku projekta MONITORIS3, koji se bavi razmjenom iskustava i kreiranjem mehanizama monitoringa u provedbi strategija pametne specijalizacije.

Dio sastanaka odnosio se na aktivnosti vezane za administrativno praćenje provedbe projektnih aktivnosti, proračuna, izvještavanja i obaveza prema ugovornom tijelu, dok je veći fokus stavljen na prezentaciju razvojnih projekata Regije Nordland.

Marius Fagerli, financijski savjetnik u agenciji Innovation Norway za Regiju Nordland, prikazao je utjecaj COVID19 pandemije na razvoj inovacija u regiji, a direktor Istraživačkog instituta Nordland, Jarle Løvland, prezentirao je monitoring sustav za projekt ‘Mobilizacija za inovacije temeljene na istraživanju u industriji u Helgelandu’ (MoFI), koji za cilj ima potaknuti što veći broj kompanija na korištenje istraživačkog rada u razvoju inovacija. Malin Johansen, direktorica Norveškog stručnog centra za akvakulturu prezentirala je uzgoj lososa i proizvodnju hrane za ekološki maksimalno prihvatljivo uzgajanje ribe.

Partnerima je predstavljen i projekt Bodo – Europska prijestolnica kulture 2024. koji je vrijedan 33 milijuna dolara, a bazira se na tri glavne teme – umjetnost prirode, ribe & brodovi te tranzicija – uz moto ‘From cold to cool’ te će uključivati oko 600 različitih događanja diljem regije.

Nositelj projekta MONITORIS3 je Inovacijska agencija Galicije (GAIN), a uz Regionalnu agenciju DUNEA, kao projektni partneri sudjeluju portugalska Nacionalna inovacijska agencija i Komisije za koordinaciju i razvoj Regije Sjever, Regionalna razvojna agencija Regije Zapadna Rumunjska, Odjel za istraživanje i inovacije Regije Veneto te Vijeće Regije Nordland.

Projekt MONITORIS3 vrijedan je 1.395.103 eura, dok je proračun Regionalne agencije DUNEA 160.138 eura, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Transnacionalni program Europa osigurano je 85 posto sredstava proračuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA