31.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaDugim pljeskom publika je nagradila premijeru predstave „Glava lava“ sinoć pod Minčetom

Dugim pljeskom publika je nagradila premijeru predstave „Glava lava“ sinoć pod Minčetom

Druga dramska premijera 72. Dubrovačkih ljetnih igara, predstava Glava lava koja, prema istoimenom romanu Ivana Salečića u adaptaciji Marijane Fumić i režiji Aide Bukvić te izvedbi sjajnog Festivalskog dramskog ansambla, progovara o Dubrovniku kao o mjestu sudara bremenite povijesti i burleskne tranzicije, održana je sinoć na igralištu ispod Minčete.

U Glavi lava isprepliću se dvije priče, jedna o suvremenom Dubrovniku koja donosi recentne gorko-humoristične peripetije oko kupovine i restauracije stana u staroj gradskoj jezgri, te druga o Dubrovniku iz prošlih vremena, s naglaskom na obitelj Gundulić, koja donosi zavodljivu i zanimljivu povijest Grada nad kojim lebdi zloguki usud Velike trešnje. Od literarnog predloška Ivana Salečića, dramaturginja Marijana Fumić i redateljica Aida Bukvić stvorile su scensko djelo koje je oduševilo publiku na sinoćnjoj premijernoj izvedbi. Višeminutni gromoglasni pljesak, autorsku ekipu i ansambl više je puta vraćao na poklon.


Uz redateljicu Aidu Bukvić i dramaturginju Marijanu Fumić, autorski tim čine scenograf Ivo Knezović, za scenski pokret zadužena Blaženka Kovač-Carić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, autor glazbe Maro Market i oblikovatelj svjetla Martin Šatović, dok jeuspješan posao kao savjetnik za govor napravio Maro Martinović. Sjajni Festivalski dramski ansambl čine Amar Bukvić u ulozi Ivana, Iva Kraljević kao Vanja, Jadranka Đokić kao Laima i Nika Gundulić, Dražen Šivak u ulozi Šeha, Branimir Vidić Flika kao Nikša, Doris Šarić-Kukuljica kao Profesorica i kao Luce, Maro Martinović u ulozi Ivana Gundulića, a Romano Nikolić i Marin Klišmanić kao njegovi sinovi Šiško i Mato, dok im sestru Dživu Gundulićigra Veronika Mach, a Katu Gloria Dubelj. Asistentica redateljice bila je Antonela Tošić, asistent scenografa Pietro Boban koji potpisuje slikarske radove, dok je autor kiparskih radova Timo Škrlec, a inspicijent je Roko Grbin.

Na programu 72. Igara Glava lava još je četiri puta:  21. i 23. kolovoza s početkom u 21:30 sati te 22. i 24. kolovoza u 22 sata. Ulaz publike je s Vrata od Buže, a ulaznice su dostupne online na mrežnim stranicama festivala www.dubrovnik-festival.hr te putem platforme www.ulaznice.hr, kao i na blagajni u Festivalskoj palači. Predstava je titlovana na engleski jezik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA