32.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaDubrovnik u Stocu: Promocija zbirke 'Mukline' suradnika i prijatelja Ljuba Krmeka

Dubrovnik u Stocu: Promocija zbirke ‘Mukline’ suradnika i prijatelja Ljuba Krmeka

Matica hrvatska Stolac, Grad Stolac i Duhovno-kulturni centar Sarsenterum bili su organizatori predstavljanja knjige Mukline, desete zbirke pjesama Ljube Krmeka,  u prepunom Duhovno-kulturnom centru Sarsenterum u Stocu, u petak, 20. Listopada. Kao podrška svom dugogodišnjem suradniku i prijatelju, iz Dubrovnika do Stoca na predstavljanje Krmekove knjige došli su akademik Luko Paljetak, Boris Njavro iz Društva dubrovačkih pisaca, te kao glazbena atrakcija na svoj prvi nastup u ovom gradu – klapa Kaše.  

Predstavljači, uz samog autora bili su Luko Paljetak, Miroslav Palameta i Tina Laco, stihove su čitali Marijana i Karla Krmek, glazbeni dio večeri ponudio je nastupe  klape Kaše i skladatelja iz Splita Darka Matičevića, moderator književne večeri bio je Boris Njavro. U ime domaćina okupljenima se obratio Mladen Bošković, predsjednik Matice hrvatske ogranak Stolac, koja je i objavila zbirku pjesama Mukline Ljuba Krmeka. 

Ljubo Krmek (1969., Čapljina), urednik je i priređivač mnogih knjiga, posebno nekoliko antologija poezije, kao autor objavio je 16 knjiga, od čega deset zbirki pjesama, organizator je i pokretač mnogih književnih događanja, član je Društva hrvatskih književnika Hrvatske i DHK Herceg Bosne, dopredsjednik je Matice hrvatske Stolac. Predsjednik je Povjerenstva za održavanje književnih manifestacija Vidoška pjesnička noć u Stocu i Rijek iz kamena u Čapljini. Predsjednik je udruge građana Yabsco Neum. Jedan je od pokretača lista Vrutak Društva prijatelja starina Hutovo, koji je izašao u jedanaest brojeva. Za svoje pjesništvo dobio je veliki broj vrijednih nagrada i priznanja, mišljenjem kritike među najznačajnim je suvremenim hrvatskim pjesnicima. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA