13.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 travnja, 2024
NaslovnicaKultura„Dubrovnik u pozno ljeto“ - Završnica prvog festivalskog tjedna uz Beethovena

„Dubrovnik u pozno ljeto“ – Završnica prvog festivalskog tjedna uz Beethovena

Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto ide dalje. Nakon svečanog otvaranja i koncerta koji je svojim nastupom uveličala Dubravka Tomšič Srebotnjak uz DSO i maestra Ivana Huta te Laus Discovery koncerta, zatvaramo prvi festivalski tjedan novim programom.

U petak, 3. rujna ispred Kneževa dvora Simfonijski će orkestar zasvirati Beethovenove skladbe uz maestra Marca Tarduea, glavnog dirigenta  i glazbenog direktora festivala. Kao solist, pridružit će im se proslavljeni kineski violinist Dan Zhu. Publika će na najljepšoj pozornici moći poslušati Koncert za violinu i orkestar u D duru, op. 61 i Simfoniju br. 1 u C duru, op. 21.

Violinist Dan Zhu naširoko je poznat kao jedan od najboljih i vodećih kineskih glazbenika na međunarodnoj glazbenoj sceni. Izvodio je na međunarodnim scenama Europe, Amerike i Azije, a prema magazinu Strad opisan je kao „umjetnik izražene skromnosti i predivne produkcije tonova.“Jedva čekam da ponovno zajedno budemo u ovoj glazbenoj čaroliji – poručio je svojim pratiteljima na društvenim mrežama ovaj nadareni glazbenik koji je već ranije uspješno surađivao s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.

Svoj je prvi solistički koncert održao s devet godina, izvodeći violinski koncert Mendelssohna s Nacionalnim komornim orkestrom za mlade, a debitirao je u osamnaestoj godini s violinskim koncertom Čajkovskog.. Zanimljivo je napomenuti da mu je uz glazbu životna strast očuvanje prirode i okoliša, zbog čega je aktivan u brojnim međunarodnim inicijativama. Ovaj ga je angažman odveo 2013. na Antarktik te je bio prvi klasični glazbenik u povijesti koji je tamo i nastupio.

Kao i uvijek, ulaznice su u prodaji putem sustava ulaznice.hr, a građani Dubrovnika pri kupnji na blagajni orkestra ostvaruju niz pogodnosti. Program festivala objavljen je na internetskoj stranici Orkestra, a za sve dodatne informacije mogu se obratiti na broj 091 613 7314. Svi naši koncerti prijavljeni su u sustavu Sigurna okupljanja.

Festival se održava u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Dubrovačko-neretvanskom županijom, Ministarstvom kulture, Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika i Rixos Premium Dubrovnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA