31.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDUBROVNIK NEKAD: Na današnji dan prije 6 godina počela je "Lapadska kataklizma"

DUBROVNIK NEKAD: Na današnji dan prije 6 godina počela je “Lapadska kataklizma”

Na današnji dan pred 6 godina tj. i nekoliko dana prije počela je LAPADSKA KATAKLIZMA i veliko rušenje malog parka na kupalištu Uvale Lapad, napisao je u FB grupi Dubrovnik nekad administrator Ivo Batričević postavivši fotografije nekadašnjeg parka i današnje neuređene betonske površine.

Podsjetimo investitor, odnosno koncesionar pomorskog dobra u Uvali dobio je dozvolu za izgradnju plažnih objekata, ali i obvezu uređenja i održavanja površina pod koncesijom. Ovaj mali park potpuno je srušen, a podno njega nikle su građevine, danas veliki restoran. Park, kao ni drugi predviđeni sadržaji, do danas nisu uređeni.

– Ovaj dio koji se ruši su bile garaže pored parka, a one su izgrađene 1964. kada je i napravljen ulaz na kupalište od južne strane prema hotelu Komodor jer glavni ulaz je uvijek bio sa sjeverne strane kod današnjeg hotela Kompas. Tu je generalno posjećeno preko 150 stabala i trebalo je nešto napraviti na ostarjelom i derutnom kupalištu, ali ne ovako da se sve ogoli, a danas je ovaj dio parka STRAŠILO po sred sredine turističkog dijela Lapada.

Neka se kupalište obnovilo, iako je zapelo s ona dva bazena te je posebno ruglo i skupljalište komaraca u baruštini bazena te se ljeti čuje i kreket žaba, ali vratite nam park koji smo nekada imali. Nas ne interesira ni politika ni ništa osim zdravog življenja. Prije sam hladovinom šetao od pošte Lapad do uvale te bi sjeli u ovaj park ili park hotela Park, koji je ogoljen i stalno drže zaključana vrata tako da samo gosti hotela mogu ući. Agonija turističkog Lapada se nastavlja nezaustavljivom brzinom, napisao je Batričević, a kad se osvrnemo oko sebe vidimo kako zelenilo nepovratno nestaje iz Lapada.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA