31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDubrovnik domaćin foruma o održivom pomorskom turizmu

Dubrovnik domaćin foruma o održivom pomorskom turizmu

Dubrovnik će 4. i 5. svibnja biti domaćin Adriatic Sea Forum – Cruise, Ferry, Sail & Yacht 2023, međunarodnog događanja posvećenog pomorskom turizmu na Jadranu, u organizaciji tvrtke Risposte Turismo, a čije će se šesto izdanje održati u partnerstvu s Lučkom upravom Dubrovnik i Gradom Dubrovnikom.

Pokrenut 2013., Forum je tijekom godina postao referentni događaj za sve operatere u sektoru krstarenja, trajekata i nautike, a ove će godine okupiti sudionike iz 15 zemalja. Poduzetnici i menadžeri brodskih kompanija, pomorskih agencija, lučkih terminala, turoperatora, putničkih agencija, marina i malih luka, nautičkih charter kompanija i drugih organizacija pridružit će se predstavnicima Vlade, javnih, nacionalnih i međunarodnih tijela na dvodnevnom događaju na kojem će se, između ostalog, raspravljati o mogućnostima i novim načinima na koji se može razvijati pomorski turizam na ovom području.

Neki od potvrđenih govornika na Forumu su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, izvršni direktor Europske putničke komisije Eduardo Santander, generalna direktorica CLIA Europe Marie-Caroline Laurent. Glavne teme Adriatic Sea Foruma 2023. uključivat će strategije za uravnoteženje interesa sektorskih operatora s održivošću područja, gospodarskim rastom i zapošljavanjem.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA