33.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDubrovačko-neretvanska županija domaćin koordinacije županijskih operativnih centara

Dubrovačko-neretvanska županija domaćin koordinacije županijskih operativnih centara

Dubrovačko-neretvanska županija bila je domaćin četvrte koordinacije županijskih operativnih centara za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora svih obalnih županija koja se održala u Orebiću. Koordinacija je organizirana u suradnji s Jadranskim edukativno-istraživačkim centrom za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora–ATRAC iz Rijeke. Na sastanku su, uz predstavnike županijskih operativnih centara, sudjelovali i predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te članovi Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru (MRCC).

Nakon uvodnih pozdravnih obraćanja, predstavnici županijskih operativnih centara predstavili su izvještaje o aktivnostima i događanjima protekle 2021. godine. Onečišćenja mora značajnijih razmjera, zbog kojih bi ŽOC-eve bilo potrebno aktivirati nije bilo, tek nekoliko manjih onečišćenja mora koja su uspješno sanirana.

Predstavljeni su i EU projekti kojima se nabavlja dodatna oprema i stječu potrebna znanja za reagiranja kod iznenadnih onečišćenja mora. Sudionicima koordinacije djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije predstavili su zaštićena morska područja Dubrovačko-neretvanske županije te upoznali sudionike s potencijalnim ugrozama koje im prijete.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA