29.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaDubrovački simfonijski orkestar u vašim domovima

Dubrovački simfonijski orkestar u vašim domovima

Dubrovački simfoničari odlučili su svoja djela, izvedbe i snimke muziciranja iz svojih domova objavljivati na Facebook stranici kako bi u ovo vrijeme kada se ne možemo okupljati na koncertima i uživati u glazbi, poslali glazbu publici.

Tako je objavljen video izvedbe 2. stavka (Andante) Simfonije br. 3 u D duru Luke Sorkočevića koje su članovi orkestra izveli iz svojih domova.Isto tako, rogist Toni Kursar sa svog prozora u gradu zasvirao je temu „May the force be with you“ iz filma Zvjezdani ratovi , a čelistica Mihaela Čuljak odsvirala je  „Lutkicu na dar“ Đela Jusića, a u obradi Matea Martinovića čija će snimka biti objavljena danas.

Osim toga, objavljuju se već održani koncerti, poput recitala čelista Vida Veljaka i pijanistice Dore Iveković, koncert gypsy jazz glazbe DSO-a s bandom Gadjo Manouche i drugi koncerti, ali i stare fotografije i zanimljive crtice iz povijesti orkestra.

Stoga pozivamo da pratite našu Facebook stranicu i uživate u glazbi. Glazba je oduvijek bila dio nas, imala blagotvorno djelovanje i djelovala opuštajuće što u ovim trenucima, kada moramo biti u svojim domovima, zasigurno svima dobro dođe.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA