33.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaDubrovački simfonijski orkestar najavljuje dva koncerta na malim ekranima

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje dva koncerta na malim ekranima

Posljednji mjesec prošle godine Dubrovački simfonijski orkestar svoje je koncerte preselio na male ekrane i društvene mreže kako bi u pandemijskim uvjetima što lakše došli do svoje publike i kako bi publika koncerte mogla pratiti iz udobnosti svojih domova.

U ovom razdoblju dubrovački simfoničari priređuju još nekoliko takvih koncerata, a dva su pred nama. Naime, DSO će tradiciju održavanja koncerta u povodu Feste sv. Vlaha ove godine donijeti putem televizije i društvenih mreža. U subotu, 30. siječnja u od 20.30 sati, moći će se pratiti koncert Gudačkog komornog sastava DSO-a pod ravnanjem maestra Ivana Huta, snimljenog u crkvi Male braće u prosincu te dosad neprikazanog. Na programu ovog koncerta su Dubrovačka suita za gudače L. M. Rogowskog, Tri pjesme za tenor i gudače Josipa Hatzea (u obradi Pavla Dešpalja) i Elgarova Serenada za gudače. Solist na koncertu je tenor Roko Radovan.

Nadalje, u utorak 2. veljače, prikazivat će se koncert Puhačkog komornog sastava DSO-a pod ravnanjem Ivana Huta od 21 sat. Koncert je snimljen u Lazaretima, a uz prizore Grada, gledatelji će moći uživati u sljedećem programu: Partita u Es duru F. Krommera; „Spinning room“ Iz češke šume A. Dvořáka, Dan vjenčanja u Troldhaugenu E. Griega te Uvertira u C duru u talijanskom stilu F. Schuberta.

Koncerti u produkciji DSO-a, Libertas TV-a i Play Productiona će se emitirati na Libertas televiziji i na Facebook stranici DSO-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA