24.8 C
Dubrovnik
Subota, 24 srpnja, 2021
NaslovnicaVijestiDom zdravlja nudi stan i plaću od 12 000 kuna

Dom zdravlja nudi stan i plaću od 12 000 kuna

O liječnicima obiteljske medicine, nismo dosad puno pisali, no čini se kako ćemo i njih uskoro morati “uvoziti”.

U Domu zdravlja Metković jedna je liječnica obiteljske medicine u ponedjeljak dala je otkaz, a druga je liječnica prije toga otišla na porodiljni dopust. Tako je gotovo četiri tisuće njihovih pacijenata ostalo bez obiteljskog liječnika. Danas je pak dubrovački Dom zdravlja objavio natječaj za liječnika obiteljske medicine, kojemu uz posao nude i stan od 50 četvornih metara.

Četiri tisuće metkovskih pacijenata ostalo je bez osnovne zdrastvene usluge, a dvije liječnice bile su ujedno i jedine pri Domu zdravlja. Ostale ordinacije obiteljske medicine u Metkoviću su pod koncesijom i stoga ne moraju primiti pacijente.

U Dubrovniku se pak sve više osjeća nedostatak liječnika obiteljske medicine, a oni koji rade, pomalo zalaze u godine. Dubrovački Dom zdravlja nada se da će stambenim prostorom i plaćom koju u oglasu navode u dolarima 1 800, što je oko 12 tisuća kuna, privući liječnika ili liječnicu u svoju ordinaciju.

Jedan liječnik obiteljske medicine uobičajeno ima oko 2 000 prijavljenih pacijenata, stoga samo jedan liječnik manje, znači 2000 ljudi bez osnovne zdravstvene skrbi.

I metkovski Dom zdravlja nudi smještaj za liječnika ili liječnicu obiteljske medicine i čak i plaćanje rata stambenog kredita, no zasad im se nitko ne javlja. Hoće li dubrovački Dom zdravlja imati više sreće od metkovskog i je li liječnicima plaća od 12 000 kuna dovoljna? Saznat ćemo uskoro.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić