31.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDubrovačka zajednica športova na prezentaciji Carbon Neutral Sports Clubs Network u Bugarskoj

Dubrovačka zajednica športova na prezentaciji Carbon Neutral Sports Clubs Network u Bugarskoj

Predstavnici Dubrovačke zajednice športova sudjelovali su na ključnom sastanku EU projekta Carbon Neutral Sports Clubs Network, koji se održao u bugarskoj prijestonici Sofiji 25. i 26. lipnja. 

Glavna tema sastanka bila je rasprava o napretku i budućnosti projekta. Partneri projekta, koje pored Dubrovačke zajednice športova i bugarskih domaćina čine sportske organizacije iz Turske, Italije, Portugala i Grčke, podijelili su rezultate dosad provedenih aktivnosti, ističući prije svega programe obuke sportskih klubova.

Upravo zbog toga se odlučilo posebno naglasiti viziju, misiju, etičke vrijednosti i ciljeve povezivanja u Carbon Neutral Sports Clubs Network, kako bi se osiguralo pridržavanje tim vrijednostima od strane klubova zainteresiranih za uključivanje u ovu sportsku mrežu, ali i ponuditi jasne kriterije i prednosti članstva. 

Predstavljene strategije za održivost mreže klubova uključuju godišnje konferencije, webinare i stvaranje obrazovnih alata, jer upravo kroz obrazovanje, promicanje zelenih aktivnosti i društveni angažman ovaj projekt nastoji postići ugljičnu neutralnost odnosno smanjenje emisija stakleničkih plinova u sportskom sektoru. 

Do sredine srpnja planira se podignuti službena web stranica ove sportske mreže i promotivni video spot. Počele su i pripreme za predstavljanje projekta na Konferenciji Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama COP-29 u Bakuu, Azerbejdžan, od 11 do 22. studenog, kao i za završnu konferenciju projekta 4. i 5. prosinca u Milanu, na kojoj će se okupiti predstavnici lokalnih klubova i projektnih timova.

Svi sportski klubovi pozvani su preuzeti aplikaciju C ZERO Sport Clubs na platformi Google Play, pridružiti se ovoj vrijednoj inicijativi i postati lideri u promicanju ekološke održivosti u sportu! Zajedno možemo napraviti razliku smanjujući naš ugljični otisak i inspirirajući druge da slijede naš primjer. Registrirajte se i iskoristite ekskluzivne pogodnosti, uključujući obrazovne resurse, mogućnosti umrežavanja i službene EU certifikate. Stvorimo zeleniju budućnost za sport!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA