28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyle10 GODINA OD DUBROVAČKE RIJEKE DOBROTE: Ante Jović se sreo sa svojim...

10 GODINA OD DUBROVAČKE RIJEKE DOBROTE: Ante Jović se sreo sa svojim prijateljima iz osnovne škole, vrijeme “leti”, dobrota ostaje

Prije 10 godina održana je humanitarna akcija “Dubrovačka rijeka dobrote”. Pokrenuli su je tadašnji učenici 3 A Osnovne škole Mokošica i njihovi roditelji kako bi pomogli svom prijatelju i kolegi Anti Joviću. Zbog prijevremenog rođenja Ante ima motoričke smetnje i potrebna mu je svakodnevna rehabilitacija, što je veliki financijski teret za njegovu obitelj.

Ispred Osnovne škole Mokošica ponovno su se ovih dana s Antom i njegovim roditeljima susreli učenici, roditelji i učiteljica Tereza Violić. Prisjetili su se 25. listopada 2012. kada se u Mokošici održala velika humanitarna akcija, a na prigodno druženje na kojemu su Antini roditelji svima izrekli veliko hvala, stigli su nekadašnji Antini prijatelji iz razreda i to oni koji su se zatekli u gradu, budući je dio njih pošao na fakultet.

Akcija je te 2012. prerasla školske okvire – ujedinila je Mokošicu i Dubrovnik, a prikupljeno je više od 100 000 kuna. Istodobno su potaknuli Dubrovčane da pomažu sve do danas. Jer Antina svakodnevica i dalje su mukotrpne vježbe i terapije.

Antini roditelji zahvalni su svima koji im pomažu sve ove godine, osobito malom razredu velikog srca.

Pred nekadašnjim trećašima, danas već studentima su novi životni izazovi, a za sobom već imaju nešto neprocjenjivo.

Dubrovačku rijeku dobrote koja teče i danas.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA